Ministrul Marcel Vela a anunțat la Antena3 că regulile care vor fi aplicate concomitent cu adoptarea măsurilor de relaxare începând cu data de 15 mai, vor fi publicate pe site-ul ministerului pe care îl conduce.

El a adăugat că vor fi publicate şi normele de aplicare ale măsurilor de urmat, pentru ca cei vizaţi să aibă timp să se pregătească.

„Mă refer la norme de aplicare pe anumite măsuri, pentru că era materialul foarte stufos să-l afişăm tot, am vrut doar măsurile în sine să fie în primul rând afişate şi apoi normele, pentru că până acum seara am lucrat la ele, împreună cu colegii din toate ministerele să găsim cea mai bună soluţie astfel încât cetăţenii să fie la curent cu ce vrem să facem în 15 mai şi domniile lor, cei care au responsabilităţi în a organiza, fie saloane de coafură, fie magazine, fie operatori economici, fie instituţii, să poată să se doteze săptămâna asta, în weekend-ul ăsta cu termometre digitale, cu tot ceea ce ţine de gestionarea regulilor impuse în starea de alertă”, a mai menţionat ministrul Marcel Vela.

Conform unor surse, spațiile aglomerate, precum terasele, bisericile, poate chiar mall-urile se vor redeschide o lună mai târziu, în 15 iunie.