Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, promite că se va circula cu metroul în Drumul Taberei încă din această vară!

La audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, ministrul liberal a explicat care este stadiul lucrările la metroul din Dr.Taberei. „Până la 30 iunie 2020 va fi gata!”, dă asigurări Lucian Bode.

„Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant – 13 trenuri noi până în decembrie 2023”, a promis Bode.

Ministrul propus pentru Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii a vorbit și despre Magistrala M6, care ar trebui să lege Capitala de Aeroportul Henri Coandă. În prezent, este în derulare procedura de achiziţie pe tronsonul 1 Mai – Tokyo (centrul comercial Băneasa).

„În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul 1 Mai – Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo – Otopeni, proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului”, a explicat Lucian Bode.