Evenimentul Zilei > Social > Noi speranțe pentru locuitorii din Drumul Taberei. Când va fi gata metroul
Noi speranțe pentru locuitorii din Drumul Taberei. Când va fi gata metroul

Noi speranțe pentru locuitorii din Drumul Taberei. Când va fi gata metroul

Locuitorii cartierului Drumul Taberei au parte de vești bune.

Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, promite că se va circula cu metroul în Drumul Taberei încă din această vară!

La audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, ministrul liberal a explicat care este stadiul lucrările la metroul din Dr.Taberei. „Până la 30 iunie 2020 va fi gata!”, dă asigurări Lucian Bode.

„Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant – 13 trenuri noi până în decembrie 2023”, a promis Bode.

Ministrul propus pentru Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii a vorbit și despre Magistrala M6, care ar trebui să lege Capitala de Aeroportul Henri Coandă. În prezent, este în derulare procedura de achiziţie pe tronsonul 1 Mai – Tokyo (centrul comercial Băneasa).

„În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul 1 Mai – Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo – Otopeni, proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului”, a explicat Lucian Bode.