Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi restricții?! Masca obligatorie și în spații deschise. Încă un județ se „conformează”
Noi restricții?! Masca obligatorie și în spații deschise. Încă un județ se „conformează”

Noi restricții?! Masca obligatorie și în spații deschise. Încă un județ se „conformează”

După ce în județul Argeș și Dâmbovița s-a decis ca purtarea măștii să fie obligatorie și în spațiile deschise, un nou județ ar putea recurge la aceeași măsură.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 20, de la 13 la 33, în municipiul Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a făcut apel la suceveni să respecte cu stricteţe măsurile de igienă personală, de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, precizând că nu exclude posibilitatea să se ia decizia purtării măştii şi pe stradă.

„Suntem în stare de alertă la primărie şi vrem să intervenim acolo unde apar situaţii, pentru a asigura carantina, izolarea, să ducem în continuare alimente la domiciliu celor care sunt izolare prin DSP.

Acolo unde sunt cazuri pozitive pe casa scării, primăria este obligată să facă dezinfecţii pe scara respectivă. Este posibil să reactivăm înapoi acea permanenţă, pentru că vedem, chiar dacă la Suceava încă nu s-a întâmplat, totuşi numărul cazurilor creşte de la o zi la alta, trebuie să luăm măsuri de siguranţă şi fac din nou apel la suceveni să respectăm cu toţii aceste norme de distanţare.

O spun de două luni că e bine să purtăm masca şi pe stradă (…) E posibil să luăm şi noi la Suceava această măsură. Nu ne culcăm pe o ureche. Stăm vigilenţi, dar fiecare dintre noi avem o responsabilitate individuală”, a spus Lungu.


În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

Și în județul Dâmbovița situația s-a agravat. Prefectul Aurelian Popa a declarat la Digi24 că Dâmbovița este un județ sub cod roșu, cu un număr foarte mare de infectări, așadar se impune măsura de a purta masca și în spațiile deschise.

Măsura se va aplica de joi, în întreg județul, a declarat Aurelian Popa.