Ministrul Katsunobu Kato și-a exprimat îngrijorarea că Japonia a intrat într-o nouă fază a infecțiilor virale, având în vedere că se constată din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire printre persoanele care nu s-au deplasat în China sau care nu au intrat în contact cu vizitatori veniţi din această ţară.

„Vrem să cerem locuitorilor să evite adunările fără caracter de urgenţă sau nenecesare. Vrem ca persoanele în vârstă sau care suferă de unele afecţiuni să evite locurile aglomerate”, a declarat ministrul Kato, la încheierea unei reuniuni cu experţii.

Guvernul Japoniei va emite noi directive destinate medicilor, pentru a-i ajuta să repereze cazurile suspecte de infecţie cu noul coronavirus, şi cetăţenilor pentru a-i informa când să ceară consult de specialitate şi să meargă la doctor. În acest weekend au fost constatate noi cazuri de infecții cu coronavirus, ridicând bilanțul îmbolnăvirilor la 50. La acestea se adaugă sutele de cazuri înregistrate la bordul vasului de croazieră acostat în largul coastelor nipone.