Analizele de laborator făcute la Laboratorul naţional de referinţă al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală au confirmat existenţa a patru noi focare de boala limbii albastre în localităţile Bertea, Aluniş, Surani şi Poseşti, potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, citat de Mediafax.

Alte două focare au fost confirmate anterior la o stână din localitatea Cărbuneşti şi într-o gospodărie din comuna Ariceştii Zeletin.

Toate cele noi patru focare au fost găsite în gospodării ale oamenilo, iar niciun animal nu a murit până în prezent, a precizat directorul DSVSA Prahova.

În afara celor şase focare de boală confirmate, există alte cel puţin şase suspiciuni, toate cazurile înregistrându-se în gospodării din zone în care boala a fost confirmată deja, a mai precizat Mihai Terecoasă

Focare de boala limbii albastre la bovine au fost confirmate pentru prima dată în România în Buzău, iar la scurt timp virusul s-a extins şi în Vrancea, judeţe unde au fost înregistrate şi decese provocate de această boală.