Evenimentul Zilei > International > Noi EXPLOZII în China. Ordin de evacuare în oraşul Tianjin
Noi EXPLOZII în China. Ordin de evacuare în oraşul Tianjin

Noi EXPLOZII în China. Ordin de evacuare în oraşul Tianjin

Noi explozii s-au produs sâmbătă în oraşul chinez Tianjin, la depozitul de produse chimice distrus miercuri de o serie de deflagraţii. Până în prezent, au fost înregistraţi 85 de morţi şi peste 700 de răniţi, iar autorităţile au dat ordin de evacuarea a oamenilor de pe o rază de trei kilometri.

Noi explozii s-au produs sâmbătă la Tianjin. Focul a reizbucnit şi a mai multe maşini au ars, determinând formarea unor nori negri de fum în zonă, conform CNN.

Autorităţile chineze au ordonat evacuarea locuitorilor pe o rază de trei kilometri de la locul exploziilor, din cauza posibilităţii de contaminare cu substanţe chimice toxice, relatează BBC.

Bilanţul exploziilor de miercuri a ajuns în prezent la cel puţin 85 de morţi, între care 21 de pompieri, şi peste 700 de răniţi, conform autorităţilor locale. 

Aproximativ 6.000 de persoane au rămas fără adăpost în urma exploziilor.

CITEŞTE ŞI: Imagini apocaliptice în China. Exploziile din provincia Tianjin au avut forţa unui cutremur şi au omorât 54 de oameni. Deflagraţiile au fost înregistrate de centrele seismice cu 2,3 şi 2,9 grade pe scara Richter