Evenimentul Zilei > International > NOI DOVEZI că ISIS e mână în mână cu Turcia: Teroriștii fură petrol cu ajutorul NATO
NOI DOVEZI că ISIS e mână în mână cu Turcia: Teroriștii fură petrol cu ajutorul NATO

NOI DOVEZI că ISIS e mână în mână cu Turcia: Teroriștii fură petrol cu ajutorul NATO

ISIS fură pe bandă rulantă petrol din Siria și Irak cu acceptul NATO, pentru că Statul Islamic are afaceri chiar cu NATO, scrie jurnalistul amerian Brandon Turbeville.

Dovezile care îl incriminează pe președintele turc în ceea ce privește presupusa afacere pe care o are cu petrolul în raport cu ISIS continuă să se înmulțească

Opoziția turcă, analiști sirieni independent și, mai nou, Rystad Energy, o companie de consultanță în petrol, aduc detalii privind schema ilegală dintre Turcia și ISIS.

Agenția norvegiană Klassekampen a publicat raportul Rystad Energy, care arată cantitatea enormă pe care ISIS a luat-o de a Turcia, și a dus-o în Siria și Irak în regiuni controlate de treroriști, și a vândut-o la prețuri reduse: de la 24 la 45 de dolari barelul.

„Cu siguranță ISIS nu este amestecată în aceste afaceri fără consimțământul NATO, de vreme ce chiar NATO are afaceri cu ISIS. De fapt, unul din principalii lideri ai afacerii cu ISIS este Bilal Erdogan, fiul președintelui turc”, scrie Brandon Turbeville în articolul său pentru ActivistPost.com

Nu e niciun secret faptul că Bilal transportă petrolul furat prin BMZ Grup, o companie maritimă, mai scrie jurnalistul, citându-l pe Gursel Tekin, vicepreședintele Partidului Republican al Poporului din Turcia.

NATO's Best and Brightest? Gov't Supporting International Terrorism

“Bilal Erdogan e băgat până în gât în complicitatea la terorism, dar cât timp tatăl lui are această funcție, va rămâne imun la orice acuzații. Rudele lui Erdogan au acțiuni la BMZ Grup și finanțează compania din bani publici, luând împrumuturi ilegale de la băncile turcești”, a spus Tekin.

Publicația Today’s Zaman a scris că BMZ Grup este deținut de Bilal Erdogan, care a cumpărat rezervoare în valoare de 36 de milioane de dolari.

Presa a atras atenția asupra faptului că alți parteneri ai companie sunt Mustafa Erdogan și Ziya Ilgen, în timp ce celălalt fiu al lui Erdogan, Burak Erdogan, deține și el câteva nave.

Pe de cealaltă parte, analistul sirian Afraa Dagher a scris cum se fură petrolul și se transportă din Siria și Irak către Turcia, înainte să ajungă în Israel, scrie Sputnik.

Analistul a mai spus că marfa neprocestă este adusă în Turcia ca deșeuri și redirecționate către Silopi, un oraș turc, unde hoții își primesc banii. Apoi, petrolul începe să fie transportat către client prin cele trei porturi turcești Dortyol, Jihan și Mersin.

 

Afacerea ilicită cu petrol a început încă de la debutul Primăverii Arabe de aceeași grupare teroristă care includea și afiliata Al Quaeda, Frontul al-Nusra.