Evenimentul Zilei > International > Noi documente explozive FBI confirmă. Operațiunea anti-Flynn a fost dirijată de Obama
Noi documente explozive FBI confirmă. Operațiunea anti-Flynn a fost dirijată de Obama

Noi documente explozive FBI confirmă. Operațiunea anti-Flynn a fost dirijată de Obama

Notele scrise de mână de fostul agent FBI Peter Strzok arată că însuși Barack Obama a direcționat aspectele cheie ale campaniei împotriva lui Flynn în timpul unei întâlniri din 5 ianuarie 2017, în Biroul Oval.

Recentele înscrisuri  confirmă rolul cheie deținut de Obama în supravegherea și operațiunile de scurgere împotriva lui Michael Flynn, cel care urma să fie consilierul de securitate națională al administrației Trump.

O analiză The Federalist, preluată de Tribuna Românească, pe care o prezentăm integral:

Notele scrise de mână, care au fost dezvăluite pentru prima dată într-un dosar federal al Departamentului de Justiției, arată că însuși președintele Obama l-a îndrumat personal pe fostul director FBI James Comey și fostul Procuror General adjunct Sally Yates să-l investigheze pe Flynn pentru efectuarea unor apeluri telefonice de rutină cu un omolog rus.

El a sugerat, de asemenea, să ascundă informațiile de președintele Trump și de principalele figuri cheie din domeniul securității naționale.

Notele scrise de mână de fostul agent FBI Peter Strzok par să descrie o întâlnire din Biroul Oval din 5 ianuarie 2017 cu participarea președintelui Obama, vicepreședintelui Joe Biden, Comey, Yates și consilierul de securitate națională Susan Rice. Întâlnirea și substanța ei au fost confirmate într-un email bizar pe care Rice și l-a scris ei însăși.

La acea întâlnire, confirmată de mărturiile lui Comey și Yates, Obama i-a îndrumat pe funcționarii cheie care aveau sarcina de a proteja faptul că folosește informații plătite în secret de campania lui Clinton, care presupuneau că Trump a fost implicat într-un complot trădător pentru a coluziona cu Rusia, Obama îndrumându-i să ascundă toate aceste informații.

Yates i-a spus procurorului special că Obama a fost primul care a spus despre convorbirile telefonice ale lui Flynn cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, în timpul întâlnirii din 5 ianuarie. Rice a detaliat implicarea ulterioară a lui Obama.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE