Recentele înscrisuri  confirmă rolul cheie deținut de Obama în supravegherea și operațiunile de scurgere împotriva lui Michael Flynn, cel care urma să fie consilierul de securitate națională al administrației Trump.

O analiză The Federalist, preluată de Tribuna Românească, pe care o prezentăm integral:

Notele scrise de mână, care au fost dezvăluite pentru prima dată într-un dosar federal al Departamentului de Justiției, arată că însuși președintele Obama l-a îndrumat personal pe fostul director FBI James Comey și fostul Procuror General adjunct Sally Yates să-l investigheze pe Flynn pentru efectuarea unor apeluri telefonice de rutină cu un omolog rus.

El a sugerat, de asemenea, să ascundă informațiile de președintele Trump și de principalele figuri cheie din domeniul securității naționale.

Notele scrise de mână de fostul agent FBI Peter Strzok par să descrie o întâlnire din Biroul Oval din 5 ianuarie 2017 cu participarea președintelui Obama, vicepreședintelui Joe Biden, Comey, Yates și consilierul de securitate națională Susan Rice. Întâlnirea și substanța ei au fost confirmate într-un email bizar pe care Rice și l-a scris ei însăși.

La acea întâlnire, confirmată de mărturiile lui Comey și Yates, Obama i-a îndrumat pe funcționarii cheie care aveau sarcina de a proteja faptul că folosește informații plătite în secret de campania lui Clinton, care presupuneau că Trump a fost implicat într-un complot trădător pentru a coluziona cu Rusia, Obama îndrumându-i să ascundă toate aceste informații.

Yates i-a spus procurorului special că Obama a fost primul care a spus despre convorbirile telefonice ale lui Flynn cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, în timpul întâlnirii din 5 ianuarie. Rice a detaliat implicarea ulterioară a lui Obama.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE