Am stat cam o oră. Din câte îmi amintesc era domnul Puiu Iordănescu și dacă și dl Nicolicea a declarat că și dânsul era la aceeași oră, înseamnă că era. Nu-mi amintesc. Eu la ora 20.30 eram deja acasă, mă aștepta familia. Este o făcătură (n. r. – alegerile ar fi fost fraudate). Nu cred, pentru că alegerile sunt conduse de către BEC. Nu cred că altcineva putea să influențeze rezultatul alegerilor. Domnul Oprea mi-a dat un telefon pur și simplu să trec pe la ora 19.00- 19.30 pe la dumnealui. I-am spus că pot să trec, dar nu pot sta mult. Am fost invitat de Gabriel Oprea”, a recunoscut Onțanu, care a precizat că nu a fost sărbătorit acolo pentru ziua lui și nici nu i s-a cântat „La mulți ani!”, ci „toată lumea era interesată de rezultatul alegerilor”. Nu cred că cineva în România ar putea să influențeze decisiv alegerile. Probabil pentru că un județ sau altul să fi fost un vot multiplu, dar nu cred că puteau fi influențate alegerile. Nu știu mai departe”, a declarat Neculai Onțanu, la Curtea de Apel București.

Edilul s-a lepădat de Gabriel Oprea

Întrebat de ziariști despre prezența Laurei Codruța Kovesi și a lui Florian Coldea, Neculai Onțanu a precizat că nu i-a văzut. Fostul edil a mai spus că nu era o relație de prietenie între el și Gabriel Oprea: „Nu eram prieten cu dl Gabriel Oprea, eram colegi de partid și atât.” Cât despre dezvăluirile lui Dan Andronic, Neculai Onțanu a afirmat că libertatea de exprimare este „garantată, mai ales după 1989”.

Tăriceanu, despre „reuniunile de tip conjurație”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (foto), a afirmat, ieri, că „reuniunile de tip conjurație” deturnează sensul democrației. „De altfel, îmi aduc aminte foarte bine că doamna procuror șef de la DNA se lepăda precum dracul de tămâie când spunea de întâlniri cu oameni politici, că nu are. Sigur că acesta trebuie să fie principiul, dar văd că de la declarații de principiu la fapte este o distanță lungă, pe care a parcurs-o în doi timpi și trei mișcări și participa cu multă voioșie la întâlniri de-astea și la altele despre care s-a vorbit în presă. Eu cred că este momentul de resetare a modului de funcționare a unor instituții în România (…)”, a explicat șeful Senatului. Tăriceanu a subliniat importanța și necesitatea existenței unei separații clare a puterilor în stat.