Evenimentul Zilei > Vremea > Ninge puternic în România. Prognoza „amețitoare” care dă totul peste cap
Ninge puternic în România. Prognoza „amețitoare” care dă totul peste cap

Ninge puternic în România. Prognoza „amețitoare” care dă totul peste cap

A început deja să ningă în România, mai exact pe DN1, drumul care a fost „martor” al mai multor accidente mortale.

Infotrafic avertizează că pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de carosabil umed. Pe DN1 București – Brașov a început să ningă între limita cu județul Brașov și stațiunea Bușteni, astfel că există și riscul apariţiei poleiului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe mai multe artere rutiere din întreaga țară se circulă în condițiile unui carosabil umed.

Mai mult decât atât, temperaturile sunt în scădere, a început să ningă pe DN1 București – Brașov, pe tronsonul cuprins între limita cu județul Brașov și stațiunea Bușteni, astfel că există și riscul apariţiei poleiului.

Șoferii sunt sfătuiți să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.