Evenimentul Zilei > Politica > Nimic nou sub soare! Liniştea din USL nu-i nelinişteşte pe liderii Dreptei
Nimic nou sub soare! Liniştea din USL nu-i nelinişteşte pe liderii Dreptei

Nimic nou sub soare! Liniştea din USL nu-i nelinişteşte pe liderii Dreptei

Opoziţia a ratat ocazia de a da un mesaj de unitate după împăcarea dintre PSD şi PNL.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au anunţat că în USL s-a făcut pace. A trecut o săptămână şi anunţul nu i-a determinat pe liderii Dreptei să facă o strategie pentru a-şi uni forţele în lupta cu USL-ul, ci s-au mulţumit să combată strategia anunţată de liderii PSD şi PNL.
În loc să dea un mesaj de unitate, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a ţinut să sublinieze că are planuri separate de cele ale celorlalte formaţiuni de Dreapta şi nu intenţionează o apropiere de şeful statului. Dacă Traian Băsescu ar susţine un alt candidat al Dreptei decât pe cel propus de PDL nu ar fi "un dezastru", a declarat, Vasile Blaga. Prezidenţiabilului PDL îi convine şi lui o dreaptă divizată şi preferă să tacă.
Cătălin Predoiu i-a transmis ieri premierului Victor Ponta, în calitate de "simplu cetăţean", zece solicitări prin care îi cere să-şi exprime public poziţia faţă de aspecte privind independenţa Justiţiei. "Mă întreb dacă Predoiu e cumva prezidenţiabil cu jumătate de normă? Fiindcă nu-l vedem nici în confruntări directe cu adversari politici (l-a văzut cineva altfel decât singur într-un platou?). Până acum se ştia că un prezidenţiabil e activ şi polemic. Predoiu pare să fie mai adormit decât Crin Antonescu şi mai tăcut decât Vasile Blaga", a declarat europarlamentarul Cristian Preda pentru Evz.
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, spune că, dacă în 2014 Dreapta va înregistra un eşec politic, acest lucru nu se va întâmpla pentru că "ne împiedică USL-ul, pierdem pe mâna noastră". ,, Suntem în acelaşi front, dar în entităţi diferite", a arătat Ungureanu, amintind că FC şi-a arătat disponibilitatea încheierii unei alianţe electorale.
Şi deputatul PDL Elena Udrea a subliniat, din nou, că Dreapta are nevoie de unitate. "Mulţi nu vor veni la vot pentru că nu înţeleg de ce ar trebui să avem un centru-dreapta fărâmiţat", a avertizat, recent, Elena Udrea.
Război PDL -PSD în SUA
13 filiale ale PDL din SUA, respectiv 845 de membri, au trecut la PSD, au anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, social-democraţii. "PSD salută decizia celor 845 de membri şi oferă asigurări că vor fi oferite toate condiţiile pentru a construi o echipă puternică", se arată în comunicatul PSD. Democrat-liberalii au dezminţit informaţia. "Nu există o astfel de trecere, nici în grup, nici individual", a declarat Cătălin Predoiu, precizând că nu există filiale PDL în Statele Unite. "Niciun partid din România nu are filiale în SUA pentru că legislaţia e de aşa natură acolo", a mai spus Predoiu.