„Eu sunt în momentul acesta oficial candidatul susținut de PNL și de USR, informal de PMP și de PLUS. Sunt practic candidatul opoziției la Primăria Capitalei. Partidele de dreapta au avut inteligența să stabilească un candidat comun, răspunzând la cererea electoratului. Trebuie să privim lucrurile în perspectivă și aceasta este perspectiva. Actuala opoziție la Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei are un candidat unic: eu sunt acela. Bineînțeles că în partid sunt discuții, dezbateri, curente, dar lucrul concret este acesta”, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a precizat că deși va fi o campanie dificilă are prima șansă la alegerile locale pentru primăria Capitalei.

„Viața nu e chiar matematică. Contează ca mesajul sa ajungă la public, dacă primarul în funcție își folosește bugetul pentru a face rost de publicitate și pentru a se lăuda prin tot felul de medii. O să fie o campanie dificilă. Dar cred ca daca susținătorii și activiștii partidelor de dreapta din București își vor face treaba voi avea prima șansă”, a mai precizat Nicușor Dan.

Întrebat de ce a acceptat să participe la interviul cu Ion Cristoiu, Nicușor Dan a precizat că un candidat la Primăria Capitalei are obligația de a se adresa tuturor bucureștenilor.

„În campania electorală ești obligat să te adresezi tuturor bucureștenilor… Fiecare dintre ei au mai multe canale media la care se uită și dacă ești invitat la acel canal media trebuie să te duci. Este o regulă simplă în campania electorală”, a mai spus Nicușor Dan.

Deputatul Nicușor Dan este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare.

Împotriva sa și a Asociației „Salvați Bucureștiul” a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În plângere se afirmă că Asociația Salvați Bucureștiul este arhicunoscută ca fiind o „veritabilă procesomană”, formulând plângeri penale „pe bandă rulantă” sub pretextul salvării Bucureștiului  de răufăcători. Or, o astfel de conduită probează cel puțin  intenția  indirectă în săvârșirea infracțiunii  de inducere în eroare a organelor judiciare, așa cum se menționează în lucrările de specialitate.