Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan, înțepături pentru Gabriela Firea: „Să rămână la prezidiul PSD”
Nicușor Dan, înțepături pentru Gabriela Firea: „Să rămână la prezidiul PSD”

Nicușor Dan, înțepături pentru Gabriela Firea: „Să rămână la prezidiul PSD”

Actualul primar general, Gabriela Firea, ar trebui să rămână la prezidiul PSD, iar nu la Primăria Capitalei, susține Nicușor Dan, candidatul susținut de Alianța USR-PLUS și PNL.

Nicușor Dan, candidatul susţinut de Alianţa USR PLUS şi PNL pentru Primăria Capitalei, a comentat faptul că Gabriela Firea a renunțat la sigla PSD de pe materialele sale electorale, în condițiile în care este unul dintre membrii de bază ai acestui partid. Gabriela Firea a fost aleasă la congresul PSD în funcția de prim-vicepreședinte, în echipa condusă de Marcel Ciolacu.

„Primarul PSD-Firea a devenit prim-vicepreşedinte al PSD, adică numărul doi în partidul care nu apare nicăieri în materialele sale electorale. Aceasta este, de fapt, filosofia domniei sale şi a PSD. Ei cred că românii şi bucureştenii pot fi minţiţi, că pot fi prostiţi, că nu au memorie, că nu înţeleg”, a scris Nicușor Dan într-un text pe care l-a postat pe contul său de Facebook.

Potirvit afirmațiilor sale, chiar dacă evită să-și afișeze candidatura sub umbrela acestei formațiuni, Gabriela Firea rămâne candidatul PSD.

„Gabriela Firea este nu doar candidatul PSD-Partidul Social Democrat, ci şi lider al acestui partid şi reprezentant al celui mai toxic pesedism, de tip Dragnea, cel care a şi propus-o pentru funcţia de Primar al Bucureştiului”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a arătat că Gabriela Firea este membru al PSD din momentul în care a debutat în politică, fiind alături de Liviu Dragnea încă de la început.

„A fost acolo în februarie 2017, când sute de mii de români protestau în stradă împotriva aroganţei şi corupţiei. A fost acolo în 10 august 2018, când omul său de încredere, Speranţa Cliseru, a semnat ordinul de gazare a bucureştenilor aflaţi în Piaţa Victoria”, a scris Nicușor Dan.

Candidatul susținut de Alianța USR-PLUS și PNL a mai spus că Gabriela Firea a fost în PSD atunci când acest partid încerca să izoleze România de lumea civilizată și că ar trebui să rămână acolo, renunțând la Primăria Capitalei.

„A fost acolo când Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov încercau să izoleze România de lumea civilizată şi s-o transforme în domeniul baronilor PSD. De fiecare dată când românii au fost umiliţi, Gabriela Firea a fost acolo, în primul rând, la prezidiul PSD. Acolo este locul ei, nu la Primăria Capitalei”, susţine Nicuşor Dan.