Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan despre Firea: „Incompetentă!” Ce spune despre o dezbatere televizată
Nicușor Dan despre Firea: „Incompetentă!” Ce spune despre o dezbatere televizată

Nicușor Dan despre Firea: „Incompetentă!” Ce spune despre o dezbatere televizată

Actualul primar general al Municipiului București, Gabriela Firea, poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: incompetență. Cel puțin asta susține Nicușor Dan,

Afirmația îi aparține lui Nicușor Dan, candidatul Alianței formată din PNL și USR-PLUS pentru funcția de primar general al Capitalei. Nicușor Dan a caracterizat-o pe Gabriela Firea ca răspuns la întrebarea jurnalistului Dan Marinescu, în cadrul emisiunii „Întrebări esențiale” de la Evenimentul Zilei TV.

„Lucru cel mai relevant este că (Gabriela Firea – n.red.) s-a dovedit un primar incompetent, a eșuat în rezolvarea tuturor marilor probleme mare ale orașului, de la trafic, la termoficare, la poluare și, inclusiv, lucrul care este foarte important, la partea financiară. A dus orașul în faliment. Cuvântul cheie în ceea ce privește activitatea ei este «incompetență», a răspuns Nicușor Dan la întrebarea jurnalistului de la Evenimentul Zilei TV.

Pe de altă parte, el a recunoscut că Gabriela Firea are și ceva merite, că a mai făcut câte ceva bun pentru oraș, însă nu suficient și nu acolo unde ar fi trebuit.

„Când cheltui 3,5 miliarde de euro mai faci și câte ceva bun. Au fost câteva investiții în spitale, au fost acele garduri pe care le-a pus la tramvaie,  au fost ajutoare pentru handicap… Însă atunci când ești primar general, trebuie să rezolvi problemele structurale ale orașului, iar Gabriela Firea nu le-a rezolvat ci le-a adâncit.

Candidatul Nicușor Dan s-a arătat dispus să participe la o confruntare televizată cu actualul primar general, unde să dezbată problemele orașului București, însă a precizat că pentru acest lucru ar trebui puse la punct anumite detalii tehnice și de organizare.

„Rămâne să vedem care va fi formatul, rămâne să discutăm… În orice caz cu Gabriela Firea, fără îndoială, sunt gata, o critic de patru ani pentru că nu a făcut nimic în București, deci sunt gata să facem această dezbatere. Dar, bineînțeles, rămâne să discutăm, cine… unde… care vor fi întrebările, care va fi formatul, urmează să le discutăm”, a subliniat Nicușor Dan.

EVZ TV. Nicușor Dan la „Întrebări esențiale”. Bătălia cu Firea și înfruntarea cu…(I)

Rareș Bogdan, un nou avertisment pentru PSD: „Nu vă jucați cu focul…”