Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Constantinescu vrea să înființeze Partidul Dobrogenilor
Nicușor Constantinescu vrea să înființeze Partidul Dobrogenilor

Nicușor Constantinescu vrea să înființeze Partidul Dobrogenilor

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a afirmat, vineri, că în situaţia în care va fi exclus din PSD, va înfiinţa o nouă formaţiune politică, denumită Partidul Dobrogenilor, scrie Agerpres.

"Dacă nu mă vor şi mă dau afară, fac altă structură, fac Partidul Dobrogenilor, este vreo problemă? Fac Partidul Dobrogenilor, îi iau şi pe ăia din Tulcea şi facem un partid nou. Că a zis Năstase odată, când am fost cu Mazăre în şedinţă de Guvern, în 2004: 'Băi, voi vreţi să intraţi cu paşaport în Dobrogea?'. I-am răspuns: 'Nu ne-am gândit domnule premier, dar e o idee bună'", a spus Nicuşor Constantinescu, la finalul unei conferinţe de presă.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, vineri, preşedintele interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, a făcut publică o adresă semnată de liderul PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, prin care organizaţia judeţeană a PSD Constanţa este anunţată că "domnul Nicuşor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Judeţean Constanţa".

Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu a fost făcută după ce, zilele trecute, acesta a trimis mai multe adrese organizaţiilor PSD din judeţul Constanţa, în calitate de preşedinte executiv al partidului, deşi, conform lui Nicolae Moga, el a fost suspendat din respectiva funcţie.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale de către procurorii DNA, în prezent el aflându-se sub control judiciar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.