Evenimentul Zilei > Justitie > Nicușor Constantinescu poate să comunice cu angajaţii CJ Constanţa care nu au legătură cu dosarul său
Nicușor Constantinescu poate să comunice cu angajaţii CJ Constanţa care nu au legătură cu dosarul său

Nicușor Constantinescu poate să comunice cu angajaţii CJ Constanţa care nu au legătură cu dosarul său

Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, poate să comunice cu angajaţii instituţiei şi cu consilierii judeţeni care nu au legătură cu ”procesul de propunere, decizie şi execuţie” a celor două hotărâri ale CJ care au vizat Centrul Militar Zonal, a decis Curtea de Apel Constanţa.

Curtea de Apel Constanţa a admis în parte o contestaţie la executare depusă de Nicușor Constantinescu, prin care solicita să fie lămurite aspectele legate de interdicţia de a lua legătura cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni, aceasta fiind una dintre obligaţiile controlului judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal, potrivit mediafax.ro.

Astfel, magistraţii au decis că Nicuşor Constantinescu nu are voie să ia legătura cu personalul Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni ”care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale CJ Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal şi care sunt menţionate în actul de sesizare al instanţei”.

De asemenea, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea lui Nicuşor Constantinescu de explicitare a înţelesului obligaţiei în sensul să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză, precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, precum şi cu personalul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni cu privire la aspecte în legătură de conexitate cu litigiul privind Centrul Militar Zonal.

Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Constanţa a respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de modificare a controlului judiciar. El ceruse să poată lua legătura cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni în chestiuni care nu erau legate de Centrul Militar Zonal Constanţa, obiectul dosarului pentru care este judecat.

Acuzațiile DNA

În rechizitoriul procurorilor întocmit în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa se arată că, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligaţiile de preşedinte al CJ Constanţa, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006. Conform acestui articol, "consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului".