Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu cere să comunice cu consilierii judeţeni. Răspunsul instanţei –NU
Nicuşor Constantinescu cere să comunice cu consilierii judeţeni. Răspunsul instanţei –NU

Nicuşor Constantinescu cere să comunice cu consilierii judeţeni. Răspunsul instanţei –NU

Tribunalul Constanţa a respins, astăzi, solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, de ridicare a controlului judiciar în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal.

Deşi a revenit de 20 de zile, la serviciu, Nicuşor Constantinescu are interdicţie, în urma deciziei judecătorilor Tribunalului Constanţa, să comunice, direct sau indirect, cu subalternii din Consiliul Judeţean şi cu consilierii judeţeni. El a contestat această măsură însă cererea i-a fost respinsă. Nicuşor Constantinescu nu se poate ocupa de programele judeţului, de proiectele europene şi, mai ales, de buget, care nu pot fi aprobate fără votul consilierilor judeţeni.

Nicuşor Constantinescu nu se poate vedea nici măcar cu cei doi vicepreşedinţi ai CJ Constanţa. „Nu există în lume o asemenea interdicţie. Nicăieri în România şi în UE nu sunt judecaţi aleşii locali pentru cum votează. Este cea mai gravă încălcare a democraţiei şi a lipsei de responsabilitate pentru cetăţenii care i-au votat”, se plânge preşedintele CJ Constanţa. Decizia de astăzi a Tribunalului poate fi atacată cu apel.