Editura Evenimentul si Capital

Nicuşor Constantinescu, atac la judecătoarea care l-a arestat: Am informat instituţii, inclusiv din SUA, despre abuzurile împotriva mea

Autor: | | 14 Comentarii | 1715 Vizualizari

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în continuare în SUA, susţine, într-un comunicat transmis joi, că a informat mai multe instituţii, între care Ambasada SUA şi Departamentul de Stat al SUA, despre ”deciziile abuzive” luate împotriva sa.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Consiliul Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu susţine că proba în baza căreia ar fi fost emis mandatul de arestare preventivă pe numele său nu se află la dosarul cauzei.

“Motivaţia deciziei emiterii mandatului de arestare preventivă de către judecătoarea Raluca Moroşanu, în data de 7 august, nu se află în dosarul cauzei, nici măcar la capitolul probe depuse de către DNA, împotriva mea. Motivaţia «zdrobitoare» o reprezintă afirmaţia «verbală» a procurorului DNA privind existenţa unui filmuleţ de 10 secunde «în mediul virtual»”, afirmă Constantinescu.

Susține că proba ar fi fost inadmisibilă

El susţine că această probă invocată de procurorii DNA a fost declarată inadmisibilă în 1 august de către judecătorul care a decis ridicarea controlului judiciar.

  • ”Aşa-zisă probă invocată verbal de către procurorii DNA şi nedepusă la dosarul judecării mandatului de arestare preventivă a fost anterior declarată inadmisibilă, în data de 1 august 2014, de către judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudora, care a vizionat de faţă cu procurorii DNA şi apărătorii mei, declarând proba depusă la dosar ca fiind inadmisibilă, adică nelegală. În baza documentelor medicale, depuse în original la Curtea de apel Bucureşti, de către apărătorii mei, documente medicale traduse şi legalizate la notariat şi contrasemnate de către Departamentul de Stat al SUA, conform Convenţiei de la Haga din 1961, privind reciprocitatea documentelor oficiale dintre SUA şi România, documente medicale ce confirmă diagnosticul meu de cancer de prostată, complicaţiile post-operatorii şi etapele medicale parcurse pentru tratarea afecţiunilor de care sufăr, în spitalele din SUA, precum şi imposibilitatea temporară de a reveni în România, în baza tuturor acestor argumente legale de necontestat, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a decis definitiv şi irevocabil, în data de 1 august 2014, ridicarea controlului judiciar împotriva mea, eu nemaiavând nicio obligaţie legală vis-à-vis de condiţionările impuse de măsurile preventive anterioare”, mai susţine preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

El a spune că nu a încălcat condiţiile impuse de controlul judiciar, aşa cum susţine DNA, pentru că acesta nu mai exista în momentul aprobării mandatului de arestare preventivă, fiind desfiinţat prin decizia din 1 august a Curţii de Apel Bucureşti.

  • “Controlul judiciar, care în opinia DNA ar fi fost încălcat de mine, prin neîntoarcerea în România, argument care stă la baza cererii emiterii mandatului de arestare preventivă, nu mai exista în momentul aprobării acestuia, în mod logic neputându-se emite un mandat de arestare preventivă pentru încălcarea unui control judiciar anulat anterior, definitiv, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, în data de 1 august 2014, la Curtea de Apel Bucureşti. Singura motivaţie, aşa zisa probă menţionată, verbal, nelegal invocată de către DNA şi asumată de către judecătoarea Raluca Moroşanu, este reprezentată de câteva imagini, trunchiate, nedatate, realizate de un autor necunoscut, care mă prezintă pe mine, stând pe o bancă şi apoi parcurgând cu greu câţiva paşi, spre o maşină”, mai afirmă Nicuşor Constantinescu.

Potrivit acestuia, judecătoarea care a decis emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele său a ignorat documentele medicale depuse la dosar, acordând valoare juridică unui filmuleţ postat pe internet.

“În contraponderea acestei afirmaţii a DNA, la dosarul emiterii mandatului de arestare preventivă de către judecătoarea Raluca Moroşanu sunt depuse aceleaşi documente medicale, considerate ca fiind valabile, în dosarul anterior, din 1 august 2014, judecat la aceeaşi instanţă, dar ignorate voluntar în data de 7 august, şase zile mai târziu, de către judecătoare. Mai mult, aceasta şi-a permis, fără a avea vreo competenţă profesională, să interpreteze în motivaţie documentele medicale depuse la instanţă, fără a dispune măcar o expertiză medicală a specialiştilor români, oncologi şi urologi, cei care în luna februarie, la cererea DNA, mi-au confirmat diagnosticul de cancer de prostată şi în baza cărora mi-a fost admisă de către DNA deplasarea în SUA, ca unică şansă de tratare şi supravieţuire. Cu alte cuvinte, documentele medicale apostilate în SUA sunt false, în opinia aceloraşi procurori DNA şi a judecătoarei Raluca Moroşanu, aceştia sfidând prevederile Convenţiei de la Haga din 1961, precum şi competenţa prestigioşilor medici americani care mă tratează, în vreme ce au acordat valoare juridică unui filmuleţ postat pe internet de către o persoană anonimă”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Vremea rea a facut RAVAGII! Metroul, INUNDAT! HAOS in tot orasul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI