Dinamoviştii se cred blestemaţi. Vor să alunge câinii de pe stema clubului!

Dinamoviştii se cred blestemaţi. Vor să alunge câinii de pe stema clubului!

Marius Niculae, atacantul "roş-albilor", crede că animalele aflate pe emblema clubului aduc numai ghinion. Marius i-ar vrea în locul celor doi câini pe Cornel Dinu şi pe Cătălin Hâldan, socotiţi simboluri!

În Liga I la fotbal, Dinamo a strălucit în primele cinci etape, având maximum de puncte, cu un golaveraj de vis: 12-1 (duminică seară a dispus de campioana Oţelul Galaţi cu 2-1), dar durerea eliminării din Liga Europa n-a trecut.

"Roş-albii" simt că trăiesc un blestem în cupele europene, unde, la un interval de câţiva ani, comit câte un pocinog. În trecut, Dinamo s-a făcut de râs cu 17 Nentori, Knattspyrnufelag, NEC Nijmegen, Elfsborg, iar acum a remarcat-o pe necunoscuta Vorskla Poltava.

În plus, Dinamo se chinuieşte fără folos, de mai bine de un deceniu, să intre în grupele Ligii Campionilor, în condiţiile în care acolo a ajuns inclusiv o formaţie desfiinţată în acest moment: Unirea Urziceni!

Ne puteți urmări și pe Google News

"Câinele e simbolul dracului"

"Eu am fost în tribună şi la returul cu NEC Nijmegen, şi la cel cu Vorskla. Nu ştiu ce să mai zic... Poate că avea dreptate Gigi Becali când spunea că sunt simboluri nasoale câinii aflaţi pe stemă. După mine, Cornel Dinu şi Cătălin Hâldan sunt adevăratele simboluri. Pe ei i-aş pune pe stemă. Dinu s-a născut în anul în care s-a înfiinţat clubul (n.r. - 1948) şi a făcut atâtea pentru Dinamo, iar Hâldan a murit pentru echipă. Sper să nu fiu considerat lipsit de respect faţă de alţi mari dinamovişti", ne-a spus ieri Marius Niculae.

Gigi Becali este primul care a lansat, în 2009, teoria că logo-ul clubului aduce ghinion, dar ideea că Dinamo este un club blestemat este împărtăşită şi de alţii, ştiut fiind că la Dinamo au murit fotbalişti pe teren (cazul lui Cătălin Hâldan), fie au avut parte de accidentări grave (Florentin Petre s-a electrocutat la pescuit, dar a suferit şi de hepatită).

"Câinele e simbolul dracului, iar Dinamo o să se ducă tot mai în jos!", a clamat Gigi Becali.

"S-o pună pe Scufiţa Roşie!"

Porecla "câinii roşii" a fost dată de fani echipei pentru dăruirea în joc a fotbaliştilor, emblematici pentru devotamentul lor fiind fraţii Nunweiller.

Coleg de generaţie cu Ion şi Radu Nunweiller, Constantin Frăţilă i-a tăiat macaroana lui "Săgeată": "Mai bine s-o pună pe Scufiţa Roşie pe stemă şi să-i pună şi papion! Să fim serioşi, nu de-aia ratează Dinamo în Europa. Ei n-au nicio vină că dau cu stângul în dreptul?".

Golgheter în Liga I (5 reuşite), Niculae n-a fost convocat de Victor Piţurcă pentru jocurile cu Luxemburg şi cu Franţa. "Nu mă afectează acest lucru", a replicat "Săgeată", care, de câteva zile, este tatăl unei fetiţe, Raisa Elena.