Nicoleta Grasu, atleta anului 2009

Nicoleta Grasu, atleta anului 2009

Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale în proba de aruncare a discului de la Berlin de anul trecut, Nicoleta Grasu a primit astăzi la Casa Fotbalului, unde a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Atletism, distincţia pentru cel mai bun atlet al anului 2009.

Premierile au semănat cu cele din anii comunismului, când sportivii primeau doar felicitări şi diplome. Nicoleta Grasu a primit din partea Federaţiei Române de Atletism o plachetă, un buchet de flori şi o fotografie în care era imortalizată în concursul de la Berlin ce a avut loc vara trecută. "Bani nu am primit"

"Nu mă aşteptam să fie şi sportivii chemaţi la Adunarea Generală. Au făcut un gest frumos pentru noi. Încă nu am spus stop carierei. Anul acesta pregătesc europenele, deja am îndeplinit baremul de calificare, iar peste două săptămâni am primul concurs la Doha. Oricum, europenele sunt destul de departe, mai sunt trei luni de muncă. Bani nu am primit, pentru că ştim că suntem în criză cu toţii, nu se pune problema. Cel mai frumos cadou a fost că am primit o poză cu medalia de la mondiale. M-au surprins plăcut, pentru că până acum era o plachetă şi o cupă. Nu e prima oară când ies sportiva anului, dar mi-au făcut cea mai mare surpriză cu această poză", a spus Nicoleta Grasu. Au mai fost felicitaţi Anca Heltne (aruncarea greutăţii), Ioan Vieru (400 de metri), precum şi medaliaţii la campionatele mondiale şi europene de tineret şi juniori. "Ne pare rău că nu am avut posibilitatea să le oferim şi ceva bani, dar federaţia e alături de ei prin fondurile pe care le alocă pentru pregătirea lor timp de zece luni pe an", a spus Gabriela Szabo, vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism. Toată lumea a primit câte ceva

Federaţia a premiat la grămadă, sportivi, cluburi, asociaţii judeţene, sponsori. Ionela Târlea (400 de metri garduri) şi Mihaela Melinte (aruncarea ciocanului) au primit diplome de excelenţă pentru întreaga carieră sportivă. Au primit câte o plachetă şi rudelor celor care au decedat în ultimul perioadă: Octavian Dimofte, profesor doctor Ioan Drăgan, Andrei Teodorescu, Elena Firea, Răzvan Firea, Claudiu Bujin şi Liodor Pescaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, a declarat că în 2012, când federaţia va aniversa 100 de ani de la înfiinţare, se va organiza o ceremonie de retragere a foştilor atleţi care nu au avut parte de o asemenea gală, precum Gabriela Szabo, Ionela Târlea sau Violeta Beclea.