"Eu nu am de ce să mă simt responsabil, pentru că nu am niciun fel de atribuții în acest sens. Acel avion avea toate autorizările și aprobările să funcţioneze", a spus oficialul. 
Nici lui Raed Arafat, Nicolăescu nu are ce să îi reproşeze: "De ce să îi reproșez? El a lucrat conform normelor care sunt aprobate, nu ne-am abătut de la nicio normă, din punctul de vedere al MS am respectat toate normele care sunt în vigoare". 
Ministrul Eugen Nicolăescu a afirmat că, în momentul producerii accidentului aviatic, se afla la Guvern și că a aflat de la directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, la cinci-zece minute după prăbușirea avionului.
El a spus că la minister a ținut permanent legătura cu Raed Arafat și cu fostul ministrul de Interne Radu Stroe, iar lângă el s-au aflat directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, și profesorul Irinel Popescu.
"Cu dânșii am discutat toate variantele posibile, am luat decizia împreună cu Raed Arafat că Ministerul Sănătății nu face nicio comunicare până când nu se găsesc răniții, pentru că nu era niciun fel de problemă din partea noastră, ci IGSU trebuia să comunice până se găseau răniții. Între timp, s-a vorbit la Cluj, am asigurat cele șapte echipe de gardă care să poată să intervină dacă este nevoie. Raed mi-a comunicat că a stabilit coordonator pe fiecare mașină de ambulanță, pe fiecare mașină SMURD, că s-au dus un dispozitiv și mașina de multiple victime. La 24,00 — 0,30, nu mai știu exact, când am văzut că deja au intervenit echipele SMURD și când Raed mi-a spus că din clipa asta noi totul avem sub coordonare, am plecat către casă", a mai spus ministrul. 

Te-ar putea interesa și: