Editura Evenimentul si Capital

Scandal-monstru la Uniunea Scriitorilor din ROMANIA! Nicolae Manolescu, făcut praf chiar de ziua lui Eminescu. MINCIUNI, IMPOSTURA, INCALCAREA LIBERTATII DE EXPRESIE

Nicolae Manolescu este președintele Uniunii Scriitorilor din România din 2005
Autor: | | 5 Comentarii | 6400 Vizualizari

Acuzații grave la adresa președintelui Uniunii Scriitorilor din România (USR)! Poetul, prozatorul și eseistul Vasile Baghiu îi impută lui Manolescu încălcarea libertății de expresie, minciunile și impostura

Uniunea Scriitorilor din România, altădată un etalon al moralității, pare, în prezent, doar un buboi stânjenitor, de care o parte a intelectualilor încearcă să scape prin înțepături adânci ale condeiului. Scindată în două tabere - USR-ul lui Manolescu, omul care a schimbat regulamentele pentru a mai candida încă o dată (a treia oară) la poziția de lider, și grupul reformator, care dorește înlăturarea criticului literar de la conducerea Uniunii - lumea intelectualilor români s-a transformat într-un dur câmp de luptă.

Scriitorii revoltați s-au întâlnit recent, într-o Adunare Generală, pentru a stabili direcțiile viitoarelor acțiuni, aspect care l-a înfuriat pe Nicolae Manolescu: „Caracterul nestatutar și nelegal al pretinsei adunări generale, convocate de grupul minuscul de scriitori, este, în aceste condiții, absolut evident”. Măsurile capului tagmei scriitoricești n-au întârziat, șase truditori ai peniței fiind expulzați din Uniunea manolesciană. E limpede că celebrul critic literar nu vrea și alți „cocoși” în ograda pe care o păstorește de ani buni. Doar că, de câteva zile, „cocoșii” nu mai așteaptă să fie zburătăciți de Manolescu, ci își prezintă pur și simplu demisia, vărsând, totodată, oala cu lături în ulița mare.


FOTO:Vasile Baghiu, scriitor demisionar din USR„România literară”, un organ care-i critică pe scriitorii reformiști

Este și cazul lui Vasile Baghiu, poet, prozator și eseist, care a ales să-l săpunească zdravăn pe fostul lui conducător chiar în ziua în care s-au sărbătorit, cu mare pompă, 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Așadar, într-o frumoasă zi de duminică. Spicuim, mai jos, câteva din acuzațiile grave aduse de Baghiu lui Manolescu, acuzații împachetate demn într-o demisie izbăvitoare.„Prin prezenta, subsemnatul semnalează acțiunile abuzive și derapajele manageriale recente ale conducerii Uniunii Scriitorilor din România: schimbarea regulamentului pentru crearea posibilității pentru al treilea mandat (suplimentar) în funcția de președinte, î n f i i n țarea unei comisii de „monitorizare, suspendare și excludere”, amintind de perioada anilor cincizeci, excluderile mai multor scriitori (...), oferirea de premii pe criterii clientelare, transformarea revistei „România literară” într-un organ de presă care-i critică pe scriitorii reformiști și pe cei care nu sunt „pe linie”, cultivarea în fruntea filialelor a unor scriitori obedienți față de actuala conducere, organizarea de „excursii poetice” și „turniruri” care par mai mult recompense pentru autorii susținători ai actualei conduceri...”.

LIVE BLOG Franta - Romania. Tiriac, decizie neasteptata. EXCLUSIV A anuntat aseara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI