Missile Defense Agency (MDA) a lansat  o cere de propuneri pentru interceptorul de rachete de nouă generație, NGI.

MDA își propune să selecteze două companii care vor concura ulterior pentru dreptul de a construi această nouă armă, care va constitui nucleul viitoarei apărării anti-rachetă în America.

Propunerile trebuie să fie prezentate la 31 iulie, dar MDA notează că pot exista unele schimbări în acest program din cauza pandemiei de coronavirus.

Agenția a solicitat 664,1 milioane de dolari pentru anul fiscal 2021 pentru programul NGI, ca parte a unui plan bugetar pe patru ani în valoare de 4,9 miliarde dolari, scrie Defense News.

Mark Wright, un purtător de cuvânt al MDA, a calificat cererea „un pas vital înainte în proiectarea, dezvoltarea și punerea în serviciu a celor mai bune capacități atât ale departamentului Apărării,cât și ale industriei americane, în scopul extraordinar de important al apărării națiunii americane”.

„În special, intenția de a acorda două contracte pentru dezvoltarea simultană a NGI promovează o concurență sănătoasă între cele două echipe de contractori pentru a produce cel mai bun produs posibil în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Wright.

În august, Pentagonul a luat decizia surpriză de a anula programul Redesignet Kill Vehicle, directorul de cercetare și inginerie Mike Griffin spunând că nu vrea să continue să injecteze bani într-un program cu probleme tehnice fundamentale.

 

Foto: U.S. Missile Defense Agency