Evenimentul Zilei > International > Next Generation Interceptor sau supremația americană. Cererea Pentagonului
Next Generation Interceptor sau supremația americană. Cererea Pentagonului

Next Generation Interceptor sau supremația americană. Cererea Pentagonului

Lupta pentru construcția viitorului interceptor american de rachete a început oficial.

Missile Defense Agency (MDA) a lansat  o cere de propuneri pentru interceptorul de rachete de nouă generație, NGI.

MDA își propune să selecteze două companii care vor concura ulterior pentru dreptul de a construi această nouă armă, care va constitui nucleul viitoarei apărării anti-rachetă în America.

Propunerile trebuie să fie prezentate la 31 iulie, dar MDA notează că pot exista unele schimbări în acest program din cauza pandemiei de coronavirus.

Agenția a solicitat 664,1 milioane de dolari pentru anul fiscal 2021 pentru programul NGI, ca parte a unui plan bugetar pe patru ani în valoare de 4,9 miliarde dolari, scrie Defense News.

Mark Wright, un purtător de cuvânt al MDA, a calificat cererea „un pas vital înainte în proiectarea, dezvoltarea și punerea în serviciu a celor mai bune capacități atât ale departamentului Apărării,cât și ale industriei americane, în scopul extraordinar de important al apărării națiunii americane”.

„În special, intenția de a acorda două contracte pentru dezvoltarea simultană a NGI promovează o concurență sănătoasă între cele două echipe de contractori pentru a produce cel mai bun produs posibil în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Wright.

În august, Pentagonul a luat decizia surpriză de a anula programul Redesignet Kill Vehicle, directorul de cercetare și inginerie Mike Griffin spunând că nu vrea să continue să injecteze bani într-un program cu probleme tehnice fundamentale.

 

Foto: U.S. Missile Defense Agency