Evenimentul Zilei > Sport > NEWS ALERT. Unul dintre cele mai prestigioase trofee din fotbal nu va mai fi decernat
NEWS ALERT. Unul dintre cele mai prestigioase trofee din fotbal nu va mai fi decernat

NEWS ALERT. Unul dintre cele mai prestigioase trofee din fotbal nu va mai fi decernat

Din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit puternic și lumea fotbalului, trofeul „Balonul de Aur” nu va mai fi acordat în acest an.

France Football, celebra publicație franceză care acordă anual „Balonul de Aur”, a anunțat că, în acest an, mult râvnitul trofeu nu va mai fi decernat, din cauza pandemiei de coronvavirus care a segmentat competițiile sportive.

Astfel, va fi pentru primul an în care „Balonul de Aur” nu va fi acordat, de la prima sa decernare, din 1965.

„Pentru prima oară în istoria sa, care a începtut în 1956, Balonul de Aur nu va fi decerant, dintr-o multitudine de motive.

Câștigătorul din sezonul trecut nu va avea un succesor la finalul acestui an, deoarece nu va fi nici o ediție a Balonului de Aur. De ce? Deoarce un an, cum a fost acesta, nu poate fi tratat ca unul normal. Când ai îndoieli, este mai bine să te abții, decât să persiști.
Deoarece corectitudinea care prevalează pentru acest titlu onorific nu a putut fi păstrată, în special la nivel statistic și, de asemenea, în pregătire, pentru că toți aspiranții la premiu nu au putut fi comparați în mod corect, unii văzând sezonul tăiat radical, alții nu. Deci, cum putem compara incomparabilul?

Povestea Balonului de Aur este prea prețioasă pentru a ne asuma riscul de a o deteriora cu un asemenea exercițiu. În aceste timpuri turbulente, a face o pauză este un lux și o necesitate de neprețuit, astfel încât fotbalul, în ansamblu, își va recăpăta impulsul, pasiunea și emoția”, se arată într-un comunicat emis de France Football.

Anual, câștigătorul este ales în urma voturilor jurnaliștilor din mai multe țări. Câștigătorul primei ediții a fost Stanley Matthews, din partea grupării engleze Blackpool. Trofeul a fost acordat din 1956, deși între 2010 și 2015 a fost încheiat un acord cu FIFA, iar premiul a fost temporar combinat cu Jucătorul Anului FIFA și cunoscut sub numele de Balonul de Aur FIFA.

Ultimii 10 câștigători ai Balonului de Aur:

Lionel Messi – 2010
Lionel Messi – 2011
Lionel Messi – 2012
Cristiano Ronaldo – 2013
Cristiano Ronaldo – 2014
Lionel Messi – 2015
Cristiano Ronaldo – 2016
Cristiano Ronaldo – 2017
Luka Modric – 2018
Lionel Messi – 2019

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: