Evenimentul ZileiActualitateNews alert, se întâmplă azi. Mișcarea pe care o pregătește Orban. Cine îi e alături în acest demers

News alert, se întâmplă azi. Mișcarea pe care o pregătește Orban. Cine îi e alături în acest demers

News alert, se întâmplă azi. Mișcarea pe care o pregătește Orban. Cine îi e alături în acest demers
Fostul lider al liberarilor și-a anunțat în Parlament noul partid, Forța Dreptei. Acesta a demisionat împreuna cu alți 15 parlamentari din PNL, după anunțarea guvernării cu PSD.

UPDATE

Orban a făcut public anunțul pentru noul său partid, Forța Dreptei. Acesta va fi numele celei mai noi formațiuni politice. Documentele vor fi depuse mâine la tribunal, Prin această mișcare, Ludovic Orban dorește să realizeze o construcție pe termen lung și o construcție serioasă, care presupune un mod corect, cinstit și loial de a face politică.

„Azi vom semna actul constitutiv și luni vor depune documentele la Tribunalul București. (…) Obiectivul pe 2022 este ambițios, să construim un partid cu aderență în societate, să avem cel putin 25.000 de membri, să avem filiale în cel puțin jumătate dintre localități și cu cât e vom apropia de anul electoral să avem candidați la toate alegerile”, a spus Orban.

 

Ludovic Orban, fostul lider al liberarilor, urmează să anunțe la Parlament noul său partid proaspăt înființat după ce a părăsit PNL, conform News.ro

La anunțarea alianței cu social democrații, Orban a anunțat plecarea sa. Nu a fost singurul care a luat această decizie. Alți membri ai PNL și-au anunțat și ei demisia din partid.

Ludoviic Orban a părăsit PNL în luna octombrie, iar astfel a devenit deputat neafiliat

„Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, a declarat fostul lider al liberarilor după validarea guvernării cu PSD.

Orban s-a prezentat la sediul central PNL din Modrogan pe 23 noiembrie pentru a își depune demisia, împreună cu ceilalți 15 parlamentari care au plecat împreună cu acesta. Cei 15 parlamentari care au demisionat din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).


Accesează: