Evenimentul Zilei > International > NEWS ALERT. Război în defășurare. Israelul, atacat cu rachete, ripostează dur
NEWS ALERT. Război în defășurare. Israelul, atacat cu rachete, ripostează dur

NEWS ALERT. Război în defășurare. Israelul, atacat cu rachete, ripostează dur

Israelul a fost ținta unui nou atac cu rachete, lansate marți seara din Fâșia Gaza. Armata israeliană, a anunțat că a ripostat cu o serie de tiruri care vizează gruparea teroristă Hamas.

 

La două săptămâni după un episod violent între statul evreu şi un grup armat alte două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului.

„Avioane de vânătoare au lovit obiective teroriste ale Hamas în Fâşia Gaza”, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Printre ţintele atacului cu rachete s-au numărat un loc de fabricare de arme precum şi infrastructuri subterane.

Armata anunță că cel puţin două obiective ale Hamas, mişcare islamistă palestiniană la putere în Gaza, au fost lovite, precum şi un obiectiv controlat de Jihadul Islamic, un alt grup armat palestinian.

Marţi, sirena a sunat în jurul oraşului israelian Sderot, în apropierea enclavei palestiniene.

„Două tiruri au fost identificate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian”, a declarat armata, precizând că una dintre cele două rachete a fost interceptată de scutul anti-rachetă israelian „Iron Dome” şi fără a specifica ce s-a întâmplat cu celălalt proiectil.

Aceste tiruri survin la aproximativ două săptămâni de la încheierea unei serii de violenţe între Gaza şi Israel.

La 12 noiembrie, armata israeliană a efectuat o operaţiune ţintită pe teritoriul palestinian împotriva unui comandant al Jihadului islamic, care a ripostat cu rachete spre Israel.

În ripostă, armata israeliană a intensificat atacurile asupra enclavei vizând, potrivit acesteia, elemente ale Jihadului islamic.

După două zile de confruntări, care s-au soldat cu 35 de morţi în Fâşia Gaza şi niciunul în Israel, vizat de 450 de rachete trase de palestinieni, Jihadul Islamic şi statul evreu au convenit asupra unui armistiţiu fragil care a intrat în vigoare la 14 noiembrie, anunță Agerpres.