„U” Cluj și Hermannstadt au disputat, în urmă cu un an, o „dublă” în cadrul barajului pentru promovarea, respectiv menținerea în Liga 1 (scor 0-2, în tur, 1-0, în retur), însă partida disputată pe Cluja Arena a avut parte de un eveniment nefericit.

Supărați de scorul din prima manșă, suporterii Universității Cluj au început să se revolte în interiorul stadionului. Ultrașii trupei clujene s-au războit cu forțele de ordine în prelungirile partidei, la scorul de 0-2. Un fan al „Șepcilor Roșii” a pătruns pe gazon, iar fotbaliștii lui „U” au încercat să-l scape din mâinile stewarzilor. În acel moment și alți ultrași au pătruns pe pista de atletism.

Jandarmii au intervenit și au răspuns cu gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe fani, dar aceștia aruncau cu scaune din tribune înspre forțele de ordine.

Unul dintre scaune l-a nimerit direct în cap pe un jandarm, iar acesta a rămas întins pe pista de atletism și a fost urcat plin de sânge într-o ambulanță. În momentul incidentului, jandarmul nu purta echipamentul de protecție. Potrivit informațiilor de la acea vreme, fanul care a aruncat acel scaun era interzis pe stadioane de jandarmerie, dar a fentat interdicția intrând pe gazon prin sectorul rezervat suporterilor lui Hermannstadt.

„Art. 31: (1) Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiții sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfășoară o competiție sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicția constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, se arată în Legea 4.

Recent, Tribunalul Cluj a stabilit pedeapsa fanului care l-a rănit pe acel jandarm cu un scaun: 7 ani și 6 luni de închisoare, potrivit clujust.ro.

„Condamnă pe inculpatul Vidrean Ovidiu Traian, în temeiul art. 257, alin. 1 și 4 Cod Penal rap. La art. 32 alin. 1 și art. 188 alin. 1 Cod Penal, la pedeapsa de: 7 (șapte) ani și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei de omor”, scrie în motivarea deciziei Tribunalului Cluj. De asemenea, inculpatul trebuie să plătească și 18.000 de euro jandarmului pe care l-a lovit, drept daune materiale și morale.