Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. Panică în Capitală! La un pas de moarte, în metrou. Probleme de trafic
News Alert. Panică în Capitală! La un pas de moarte, în metrou. Probleme de trafic

News Alert. Panică în Capitală! La un pas de moarte, în metrou. Probleme de trafic

Călătorii unei garnituri de metrou din București au fost șocați când au văzut cum un om este pe punctul să moară lângă ei.

Incidentul s-a petrecut într-una dintre cele mai mari și mai circulate stații, Piața Unirii.

Circulaţia metroului pe magistrala 1, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpurii Noi, a fost îngreunată și s-a desfăşurat în sistem „pendulă”, după ce a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD într-un tren.

Metrorex a transmis, într-un comunicat de presă, că în această dimineaţă, pe magistrala 1, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate.

Conform comunicatului Metrorex, a fost solicită intervenţia echipajelor SMURD pentru o urgenţă medicală. Și asta pentru că un bărbat aflat la stația de metrou Piața Unirii a intrat în stop cardio-respirator.

Martorii incidentului au sunat la 112. Echipajele medicale au acţionat la faţa locului, în tren, conform procedurilor medicale. Din fericire, medicii de la SMURD ajunși la fața locului l-au resuscitat pe bărbat.

„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat cu dificultate din motive independente și nedorite de Metrorex (urgență medicală ce a necesitat intervenția echipajelor SMURD, care au acționat la fața locului – în tren, conform procedurilor medicale).
Pentru asigurarea deplasării celorlalți călători, circulația trenurilor s-a desfășurat în sistem pendulă între stațiile Piața Unirii 1 și Timpuri Noi. Începând cu ora 07:50 circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în comunicatul companiei.

Incidente la metrou

În urmă cu câteva zile, stația Valea Ialomiței, de pe recent inaugurata linie de metrou din Drumul Taberei, a fost scena unui incident. O avarie la o conductă a Apa Nova a făcut a făcut ca apa să se acumuleze și să producă o inundație în stația de metrou Valea Ialomiței, în zona de acces dinspre strada Valea Oltului.

În urmă cu trei săptămâni, peronul din stația Tineretului a fost evacuat după ce o explozie a avut loc la o garnitură de metrou. Potrivit echipelor de intervenție ajunse la fața locului, explozia a fost provocată de un scurtcircuit.

Călătorii aflați în garnitura cu probleme au declarat că s-a simțit miros de fum în vagoane înainte de a ajunge la stația Tineretului.

Martorii au relatat că în garnitura de metrou au apărut probleme după ce a plecat de la staţia Unirii. Întâi s-a simțit miros de fum, apoi trenul a oprit între cele două staţii.