Evenimentul Zilei > Vremea > News Alert. Furtună „de vară” în februarie, în București
News Alert. Furtună „de vară” în februarie, în București

News Alert. Furtună „de vară” în februarie, în București

Furtună „de vară” în februarie, în Capitală. După o dimineață însorită și mai caldă decât normal, seara a venit cu o ploaie torențială.

Furtună „de vară” în februarie. Cerul Capitalei s-a acoperit de nori în cursul după-amiezii și vântul a suflat cu putere, ridicând praful.

Iar seara a venit cu o ploaie cum numai vara se întâmplă, cu tunete și fulgere. Mai mult, la un moment dat au căzut și bobițe de grindină în București.

Ploaia torențială și furtuna alovit Capitala mergând de la vest spre est.

Furtună „de vară” în februarie

Meteorologii anunțaseră mai multe reprize de ploaie de-a lungul zilei, dar cât a fost lumină nu a plouat deloc.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, în prognoza pentru sâmbătă, că vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Cu toate acestea, vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii februarie în restul teritoriului.

Cerul va avea înnorari accentuate şi în general persistente în jumătatea de nord a ţării. Seara şi noaptea se va înnora şi în restul teritoriului. Local şi temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ.

Temperaturile maxime vor fi între 4 şi 18 grade, iar cele minime vor fi între -4 şi 4 grade.

Nu scăpăm așa ușor de iarnă

„Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră.

Iarna revine pentru puțină vreme și chiar și pentru prima zi de martie. Sunt diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. Tot sezonul de iarnă a fost caracterizat de aceste alternanțe de vreme foarte călduroasă urmată de intervale cu valori coborâte față de cele specifice perioadei.

De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 – 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării”, a anunțat meteorologul Elena Mateescu.