Evenimentul Zilei > Sport > News Alert. Fost star de la Real Madrid, reținut pentru tentativă de omor
News Alert. Fost star de la Real Madrid, reținut pentru tentativă de omor

News Alert. Fost star de la Real Madrid, reținut pentru tentativă de omor

Raul Bravo (foto), considerat capul unei rețele de trucare de meciuri din Spania și fost jucător la Real Madrid, este suspecat de poliția elenă pentru atacul asupra lui Darko Kovacevic.

Poliția din Grecia îl suspectează pe Raul Bravo ca fiind principalul autor care a pus la cale asasinarea lui Darko Kovacevic, fostul său coechipier de la Olympiakos Pireu între 2007 și 2009. „Kovacevic ar fi putut avea informații despre blaturile din Spania”, scriu jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Italienii au făcut această legătură cu cazul „Operațiunea Oikos”, un dosar de trucare de meciuri în care a fost implicată rețeaua despre care se crede că este condusă de Raul Bravo. Acesta din urmă a fost închis anul trecut, în mai, alături de Carlos Aranda, fost coleg la Academia de juniori a lui Real. Ce doi au fost eliberați pe cauțiune (100.000 de euro).

Pe 7 ianuarie, Darko Kovacevic a fost atacat în sudul Atenei, în apropierea casei sale, de doi indivizi cu cagule pe cap. Aceștia au tras asupra fostului fotbalist, iar Kovacevic a ajuns la spital cu răni la genunchi și la încheieturi. Anchetatorii au desoperit mașina în care se aflau cei doi atacotir, abandonată și arsă, dar nu au descoperit niciun glonț Se crede că atacatorii au tras aspura lui Kovacevic cu gloanțe oarbe doar pentru a-l speria.