"Pot confirma că au murit cel puțin 23 persoane, iar alte 32 au fost rănite după ce autocarul s-a prăbușit în râul Mapacho", în provincia meridională Cusco, a declarat un responsabil din cadrul comisariatului districtului local Urcos, Linio Sanchez.

Autocarul plecase din Puerto Maldonado și se îndrepta spre Cusco unde mulți dintre pasageri ar fi trebuit să voteze la alegerile prezidențiale de duminică. Înfiorătorul accident s-a petrecut vineri, dar operațiunile de intervenție și informațiile de la fața locului au ajuns cu dificultate din cauza zonei grei accesibile.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Peru din cauza absenței unui control al autovehiculelor și șoferilor, precum și a drumurilor periculoase din această țară muntoasă.

Potrivit celor mai recente date, în primul semestru din 2014 cel puțin 1.400 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din această țară cu 30 de milioane de locuitori. În 2013, au fost 3.590 de morți și 4.138 în 2012.

În ianuarie 2015, 23 de persoane au murit, iar peste 30 au fost rănite după ce un autocar s-a prăbușit într-o prăpastie din regiunea Cusco, situată la peste 1.000 de kilometri sud-est de capitala Lima.

Autocarul s-a prăbușit peste o sută de metri, în timp ce circula la 3.500 de metri altitudine. (Sursa: Agerpres)