Evenimentul ZileiActualitateAlertă. Carantina, prelungită pentru încă șapte zile în mai multe localități din România

Alertă. Carantina, prelungită pentru încă șapte zile în mai multe localități din România

Alertă. Carantina, prelungită pentru încă șapte zile în mai multe localități din România
Lovitură cruntă pentru locuitorii acestor localități din România. Ca urmare a riscului extrem de ridicat de infectare cu virusul chinezesc, Prefectura a anunțat prelungirea carantinei cu încă șapte zile.

UPDATE: Măsura de carantinare zonală se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 2 ianuarie, ora 22.00, în localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, a anunţat Prefectura judeţului Ilfov.


 

Măsura prin care se aplică această carantinare în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna din judeţul Ilfov intră în vigoare de vineri seara, de la ora 22,00.

„În urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, începând cu data de 1 ianuarie 2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungeşte în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, informează un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Joi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală a fost propusă ca urmare a rezultatelor analizelor de risc întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizează sursa citată.

DSP Ilfov a solicitat în mod oficial prima carantinare pe data de 20 noiembrie

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Bilanț coronavirus 1 ianuarie 2021

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 15.841 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.734. Dintre acestea, 1.111 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.813.406 teste. Dintre acestea, 15.953 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 10.272 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.681 la cerere.


Accesează: