Evenimentul Zilei > Actualitate > S-au schimbat regulile privind izolarea și carantinarea. News Alert
S-au schimbat regulile privind izolarea și carantinarea. News Alert

S-au schimbat regulile privind izolarea și carantinarea. News Alert

Începând cu data de 15 decembrie, cei care au nevoie pot apela la aplicația Coronaforms, au anunțat oficialii de la DSP București.

Schimbări importante începând cu data de 15 decembrie în cea ce privește deciziile de carantină și izolare luate în timpul pandemiei de coronavirus. Hotărârile luate vor fi anunțate în cadrul aplicației Coronaforms, au precizat astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) București.

Așadar, începând de marţi, 15 decembrie, pentru emiterea deciziilor de carantinare sau izolare nu mai este trebuie să se apeleze la încărcarea documentelor pe platforma DSPMB, www.decizii.dspb.ro, pentru că aceasta va fi nefuncţională. Deciziile de caratinare sau izolare vor fi transmise direct din aplicaţia Coronaforms, după realizarea anchetei epidemiologice de către DSPMB.

„Nu vor fi luate în considerare”

Ulterior, deciziile emise se vor comunica persoanelor pe adresele de email indicate în ancheta epidemiologică, precizează cei de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, într-un comunicat. În aceste condiții, DSP Bucureşti le cere românilor ca după data de 15 decembrie să nu mai trimită solicitări de emitere a deciziilor de carantină şi izolare la adresele de e-mail ale DSPMB, pentru că acestea „nu vor fi luate în considerare”.

În ceea ce privește mult discutatul scenariu al intrării în carantină a Capitalei, Nicușor Dan, primarul general a afirmat că nu se pune problema pentru luarea măsurilor radicale. „Carantinarea nu este, în momentul de față, o ipoteză pe care o luăm în calcul”, a declarat Nicușor Dan.

Se vor înmulți controalele

Municipiul București a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19 din țară, conform datelor comunicate de GCS vineri. Capitala are, conform noului bilanț, 1867 de noi îmbolnăviri.

Astăzi, Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că, în continuare, instituțiile abilitate vor intensifica numărul de controale care urmăresc respectarea normelor de securitate sanitară. „Dacă se respectă normele aflate în prezent în vigoare, cazurile vor scădea”, a spus Traian Berbeceanu.