Evenimentul Zilei > International > New York. Măsuri radicale pentru evitarea crizei. „Trebuie să ne unim toţi”
New York. Măsuri radicale pentru evitarea crizei. „Trebuie să ne unim toţi”

New York. Măsuri radicale pentru evitarea crizei. „Trebuie să ne unim toţi”

Bill de Blasio, primarul din New York, a anunțat o că vor fi luate o serie de măsuri drastice astfel încât să fie împiedicare atacurile antisemite.

Bill de Blasio a declarat că, în zonele în care majoritatea locuitorilor sunt evrei, securitatea va fi sporită, iar școlile îi vor învăța pe elevi să combată ura.

La rândul său, președintele Donald Trump a făcut apel duminică la „eradicarea flagelului antisemitismului” după atacul de sâmbătă seara din casa unui rabin din Monsey, în apropiere de New York, soldat cu cinci răniţi, scrie BBC.

„Atacul antisemit din Monsey, New York, în cea de-a şaptea noapte de Hanuka, este oribil. Trebuie să ne unim toţi pentru a combate, a înfrunta şi a eradica flagelul nefast al antisemitismului”, a scris pe Twitter preşedintele american.

Cu numai o zi înainte de tragicul eveniment, Blasio anunțase că au fost trimise patrule suplimentare de poliție în trei zone din Brooklyn, unde se înregistrează un număr ridicat de locuitori evrei, în urma unei incidente antisemite.

„Vom continua să luăm măsurile necesare pentru a pune capăt acestei crize”, a declarat acesta, pentru jurnaliști, duminică.