Nepotul Consuelei caută gloria în Liga I

Nepotul Consuelei caută gloria în Liga I

Dominicanul Mikhail Perez, fotbalistul echipei Gloria Bistriţa, vrea să dea lovitura în România, unde paşii i-au fost îndrumaţi de către Adi Mutu.

Mikhail Meyreles Perez (20 de ani) este una dintre prezenţele exotice din fotbalul autohton. Mijlocaşul ofensiv al echipei Gloria Bistriţa este născut în Republica Dominicană, a locuit în SUA, iar acum vrea să dea lovitura în România.

Este singurul fotbalist dominican ajuns vreodată în ţara noastră. Mikhail are legături directe cu fotbalul mare. Mama sa este verişoară primară cu Consuelo Mutu, soţia lui Adrian Mutu. "Briliantul" a fost cel care l-a adus pe Mikhail la echipa de tineret a Fiorentinei, devenind protectorul său, iar de aici, mijlocaşul a ajuns în a patra divizie italiană, la formaţia Sestese.

Prin intermediul impresarului Ana-Maria Prodan, prietena familiei Mutu, jucătorul dominican a ajuns în acest an la echipa FC Snagov (liga a II-a). În vară, a fost transferat la Gloria Bistriţa, echipă antrenată la acea vreme de Laurenţiu Reghecampf, soţul celei care-i reprezintă interesele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ardelenii l-au trimis pe Perez să se rodeze în al treilea eşalon. "Nu prea a jucat, pentru că s-a accidentat. Are probleme cu spatele. E talentat, dar nu cred că s-a acomodat cu fotbalul nostru", ne-a spus Dorel Zegrean, antrenor la echipa secundă a Gloriei.

Mikhail a acordat un interviu pentru EVZ, în care vorbeşte despre fotbal, dar şi despre relaţia de prietenie cu Adrian Mutu.

EVZ: Mikhail, vii dintr-o ţară fără tradiţie în fotbal. Cum ai ajuns să practici sportul ăsta? Mikhail Perez: Am început să joc pe la 7-8 ani, pentru că mama voia să fac un sport. M-am îndrăgostit imediat de fotbal şi m-am ţinut de el. Am jucat la o academie de fotbal din Republica Dominicană. Am evoluat şi pentru naţionala de tineret a ţării mele. În 2008 m-am mutat în SUA şi am continuat să joc şi acolo. Apoi, mi s-a ivit ocazia să merg în Italia.

E fan Robben

Eşti rudă cu Consuelo, soţia lui Adrian Mutu. Aşa este. Consuelo este verişoara primară a mamei mele. O cunosc pe Consuelo de când eram copil. Eu o consider ca fiind sora mea mai mare.

Înseamnă că Mutu îţi este un fel de cumnat. Cam aşa ceva. Am o relaţie strânsă cu Adi. Este un fel de frate mai mare pentru mine. Îmi dă o mulţime de sfaturi. Vă spun unul dintre sfaturile pe care mi le-a dat şi care înseamnă enorm pentru mine: "Fotbalul înseamnă minte şi inimă. Poţi reuşi orice, dacă îţi doreşti cu adevărat!".

Adi este, totuşi, un personaj controversat... Ştiu că este un om puternic. Problemele lui fac parte din trecut. Cred că Adi ar trebui să revină în naţionala României, pentru că echipa are nevoie de el.

Îi semeni lui Mutu ca stil de joc? Mutu este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Este o onoare să fiu comparat cu el, dar Adrian e Adrian, iar eu sunt eu. Fiecare jucător are stilul lui. Mie îmi mai place mult olandezul Arjen Robben.

Cum ţi se pare fotbalul nostru? E un pic diferit. Este un nivel bun, dar mi-a luat ceva timp să mă acomodez . Am fost mai întâi la FC Snagov. Nu am jucat acolo, dar perioada aceea m-a ajutat să mă familiarizez cu fotbalul românesc. La voi se pune accentul foarte mult pe aspectul fizic, se joacă cu mingi lungi. Fotbalul cu care eram eu obişnuit înainte era mai tactic.