Nelu Tătaru a spus că nu ar fi cazul să ne pripim și trebuie să așteptăm întâi ca legea chiar să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. El a vorbit, pentru B1 TV, despre măsurile care sunt deja pregătite și urmează fie implementate după instituirea stării de alertă. Se are în vedere o relaxare, dar, în același timp, controlul COVID-19, astfel încât numărul de îmbolnăviri să nu crească din nou.

Nelu Tătaru a declarat că Executivul se gândește la mai multe pârghii de care să se poată folosi după 15 mai, în cazul în care se va constata că relaxarea restricțiilor a dus la o creștere consistentă a numărului de infectări cu coronavirus. Dacă totul va fi bine, atunci peste 14-20 de zile restricțiile vor fi relaxate și mai mult.

Potrivit ministrului Sănătății, este nevoie de pârghii și pe timpul stării de alertă, în cazul în care va crește numărul cazurilor de COVID-19.

Nelu Tătaru a dat detalii, pentru B1 TV, și despre măsurile la care lucrează Guvernul pentru a fi aplicate după 15 mai, când trecem de la starea de urgență la starea de alertă. ”Va fi nevoie de un echilibru, căci relaxarea restricțiilor trebuie făcută de așa manieră încât să nu pierdem controlul asupra răspândirii COVID-19”, a precizat Tătaru.

El a mai spus Executivul așteaptă de la șefii spitalelor numele celor care au fost în prima linie de luptă cu virusul, astfel încât aceștia să primească bonusul de 2.500 de lei promis la salariu.