Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru i-a făcut KO pe colegii din Parlament! „Joaca de-a populismul nu își are locul”
Nelu Tătaru i-a făcut KO pe colegii din Parlament! „Joaca de-a populismul nu își are locul”

Nelu Tătaru i-a făcut KO pe colegii din Parlament! „Joaca de-a populismul nu își are locul”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, este extrem de supărat din cauza situației actuale din România. El susține că nu ne putem trata de COVID-19 cu populisme, iar unii parlamentari nu pot înțelege asta. Medic de profesie, acesta este implicat în campania de vaccinare și în tot ceea ce poate reduce pandemia.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, actualmente consilier onorific al premierului, a făcut joi seara o serie de declarații tranșante. Acesta susține că situația epidemiologică din România este una destul de gravă, lucru susținut în repetate rânduri de la începutul pandemiei. A fost implicat în campaniile de vaccinare și a vorbit deschis despre acest subiect ori de câte ori a avut ocazia. Cu toate acestea, pare să fie înțeles de către români, dar nu și de colegii sai din Parlament.

În postarea făcută aseară pe pagina personală de Facebook, Nelu Tătaru susține că pandemia provocată de COVID-19 nu toate fi tratată cu populisme. De asemenea, fostul ministru al Sănătății precizează faptul că sănătatea nu este ceva negociabil, iar situația din spitale este una greu de privit și de acceptat.

„Sănătatea oamenilor nu se negociază! Este înfiorător să te lupţi pentru o gură de aer. Pacienţii nu pot fi salvaţi cu populisme. Românii au înţeles, unii politicieni încă nu”, a scris pe Facebook Tătaru, consilier onorific al premierului.

Nelu Tătaru nu este de acord cu modul în care politicienii acționează în lupta cu virusul SARS-Cov-2

Nelu Tătaru a fost mereu implicat în tot ceea ce se întâmplă pe plan sanitar în România, iar în postarea de miercuri dimineață el susținea că nu este posibil ca, după atâta timp de pandemie, să luptăm tot cu aceleași arme din 2020. Și în această postare menționează de populism și susține că această joacă nu își are rostul acum, mai ales că este vorba de viață și de moarte.

„Nu putem defila cu aceleași arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie.
Acum cunoaștem și avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur.
Păstrând acest ritm și respectând măsurile, ne vom așeza pe un platou al infectărilor și, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniștite de iarnă.
Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm și să privim realitatea așa cum este ea: dură, nedistorsionată și necontaminată de persoane cu păreri neavizate.
Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viață și moarte”, susține Nelu Tătaru în postările sale de pe rețelele de socializare.