Evenimentul Zilei > International > Nebunie la Los Angeles. Toate instituţiile de învăţământ au fost închise. Motivul pentru care 650.000 de elevi şi studenţi au fost trimişi acasă este terifiant
Nebunie la Los Angeles. Toate instituţiile de învăţământ au fost închise. Motivul pentru care 650.000 de elevi şi studenţi au fost trimişi acasă este terifiant

Nebunie la Los Angeles. Toate instituţiile de învăţământ au fost închise. Motivul pentru care 650.000 de elevi şi studenţi au fost trimişi acasă este terifiant

O alertă care anunţa iminenţa producerii unui atac terorist a dus la închiderea tuturor şcolilor din Los Angeles. Peste 650.000 de elevi şi studenti, din aproximativ o mie de unităţi de învaţământ, au fost trimişi marţi acasă. Din fericire, alarma s-a dovedit falsă iar învăţăceii au fost anunţaţi că miercuri se pot întoarce la şcoală.

Potrivit CNN, peste 2700 de ofiţeri de poliţie au fost implicaţi în verificarea a aproximativ 1500 de unităţi şcolare, a anunţat şeful poliţiei districtuale din Los Angeles Steven Zipperman. Nu au fost găsite nici bombe artizanale şi nici alte tipuri de dispozitive care să confirme mesajul sosit tocmai din Frankfurt prin intermediul unui utilizator online. Un email aproape identic – care anunţa atacuri cu bombă şi armă automată – a ajuns şi la oficiali din New York, dar aceştia sunt aproape siguri că e vorba despre o farsă.

După ce au primit acest mesaj pe telefonul mobil, îngrijoraţi, părinţii au mers să îşi recupereze copiii, care ajunseseră la şcoală înainte să fie declanşată alertă. Unele mame s-au speriat foarte tare atunci când nu i-au găsit la intrarea în clădire. Elevii, din contra, nu au părut deloc speriaţi. "Mă bucur să stau acasă şi să învăţ pentru examene"

Alerta s-a dat după ce responsabili şcolari din regiunea Los Angeles au primit un email de ameninţare. În mesaj, se vorbea despre atacuri cu bombă şi armă automată ce ar viza anumite instituţii şcolare din zona. Autorităţile au reacţionat instantaneu. Au hotărât să închidă şcolile şi au întors din drum autobuzele care duceau elevii la cursuri. Ramon Cortines, intendentul şcolilor din Los Angeles: "Ţinând cont de alte atacuri recente, nu am vrut să îmi asum niciun risc."

Un mesaj asemănător a ajuns şi pe adresa responsabililor şcolari din New York. Bill Bratto, comisarul poliţiei din New York: "Credem că avem de-a face cu o farsă. Limbajul folosit ne-a făcut să credem că nu este vorba despre o ameninţare jihadistă. De pildă, numele lui Allah nu a fost scris cu A mare. Este extrem de greu de crezut că un jihadist ar fi scris aşa."