Evenimentul Zilei > Monden > Nebunie! 11.000 de dolari pentru o mână de struguri
Nebunie! 11.000 de dolari pentru o mână de struguri

Nebunie! 11.000 de dolari pentru o mână de struguri

Nebunie în Japonia! Un ciorchine de strugure a fost vândut pentru suma de 11.000 de dolari, în cadrul unei licitații.

Takashi Hosokawa, managerul unui lanț hotelier, a plătit echivalentul a 11.000 pentru 24 de boabe de strugure, apreciați pentru zeama lor, conținut ridicat de zahăr și aciditate scăzută. Este cel mai scump strugure vândut vreodată.

Strugurii roșii Ruby au fost dezvoltați în Ishikawa și au intrat pe piață în 2008.

Aproximativ 26.000 de ciorchini vor fi vânduți în acest an, însă nu toți vor avea prețurile record înregistrate la licitația Kanazawa. Fructele scumpe, apreciate pentru aspectul și gustul lor, reprezintă un bun de lux în Japonia, cumpărate sub formă de cadouri sau în scopuri promoționale de către companii. „Oamenii cumpără aceste fructe costisitoare pentru a demonstra cât de speciale sunt darurile lor pentru destinatari, pentru ocazii speciale sau pentru cineva important din viața lor, chiar și șeful tău”, a declarat pentru CNN, Soyeon Shim, decanul școlii de ecologie de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.