Dispozitivul era capabil să călătorească în timp și avea capacități antigravitaţionale – iar câțiva oameni de știință nazisti au decedat în timpul testării dispozitivului. Cel puțin aceasta este povestea tradusă de teoreticieni, care citează o mărturisire a ofițerului SS nazist Jakob Sporrenberg.

În ciuda faptului că totul e văzut ca într-o lumină fictivă, există mulți care jură pe realitatea acestor arme naziste fantastice, iar Daily Star Online publică câteva date din spatele maşinii timpului.

Potrivit unor mărturii, Sporrenberg a vărsat furaje pe mașina timpului după care a fost judecat pentru crime de război în Polonia.  Mărturia lui există în transcrierile clasificate deținute de serviciile poloneze de informații.  Die Glocke a fost descris ca având o lățime de nouă metri și o lățime de 15 picioare. Cercetătorul polonez Igor Witkowski susține că, atunci când este activ, Die Glocke ar acoperi o zonă de până la 660 de picioare cu un câmp energetic.  În această zonă, cineva prea apropiat ar muri și plantele s-ar descompune.  El a afirmat că cinci dintre cei șapte oameni de știință naziști care au avut legătură cu dispozitivul au murit în timpul testelor efectuate în timpul celui de-al doilea război mondial.  Mașina timpului ar fi produs "imagini din trecut" pe partea superioară a oglinzii în timpul funcționării.

Hitler ar fi afirmat că Die Glocke a fost expediat în America de Sud

Concluziile conspiraționiste susțin că arma se ascunde încă undeva în America de Sud.  Alții susțin că a fost ascunsă într-o unitate secretă din Antarctica sau a fost capturată de SUA.  Iar despre America de Sud și Antartica se găsesc o mulțime de teorii despre naziști şi despre CIA chiar pretindea că Hitler locuia în Columbia.

Afirmațiile despre Die Glocke sunt doar câteva dintre numeroasele teorii ale conspirație despre armele super-naziste.  Cu toate acestea, nu a existat nicio dovadă concretă că cel de-al Treilea Reich a dezvoltat asfel de arme atât de avansate. Se știe totuşi că Hitler a avut mari ambiții tehnologice, inclusiv un mega tanc de 1.000 de tone numit "Ratte", zborurile de succes ale rachetelor V2 și avioanele avansate, cum ar fi "Horton Ho Flying Wing".

Istoricii spun că probabil nu există dispozitivul nazist care ar putea facilita călătoria în timp, cum ar fi "Die Glocke" pentru că, până acum,  nimic nu poate demonstra că este posibilă.

Te-ar putea interesa și: