Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nava prototip a lui Elon Musk a explodat la aterizare. Culmea, miliardarul e satisfăcut
Nava prototip a lui Elon Musk a explodat la aterizare. Culmea, miliardarul e satisfăcut

Nava prototip a lui Elon Musk a explodat la aterizare. Culmea, miliardarul e satisfăcut

O navă prototip SpaceX a miliardarului american Elon Musk a explodat la aterizare, după un test organizat miercuri de compania sa aerospațială în comitatul Cameron, din statul american Texas.

Compania lui Musk a transmis în direct pe internet lansarea navei spațiale fără pilot Starship cu o rachetă Super Heavy pentru un zbor de testare la mare altitudine,

Compania SpaceX, fondată și condusă de unul dintre cei mai bogați oameni de pe Pământ, a finalizat două zboruri la mică altitudine ale navei înainte de lansarea de miercuri.


Mărturia-șoc a ziaristei care știe secretele familiei regale: “Prințul Harry e terorizat”


În ciuda exploziei, Musk a postat pe Twitter un mesaj cu felicitări pentru echipa SpaceX. În opinia sa, testul a fost extrem de important pentru că a permis echipei să colecteze datele necesare, astfel încât să evite accidente ulterioare. Apoi, Musk a postat un alt mesaj: „Marte, iată-ne!”

Modelul Starship e mai ieftin

Modelul Starship de la SpaceX este conceput pentru a plasa sateliți pe orbită la un cost mai mic decât modelele Falcon deja existente, potrivit site-ului companiei. Pagina dedicată Starship pe site-ul companiei spunea că produsul va fi un pas înainte în realizarea „unui sistem de transport complet reutilizabil.

„La un astfel de test, succesul nu se măsoară în îndeplinirea obiectivelor specifice, ci mai degrabă în cât putem învăța să îmbunătățim îmbunătăți șansele de success ale viitoarelor misiuni”, a anunțat site-ul SpaceX,.

SpaceX a lansat cu succes capsula Crew Dragon în luna mai, care a dus astronauții la Stația Spațială Internațională. Lansarea a marcat pentru prima dată când un vehicul comercial al unei companii private a dus astronauții NASA pe orbită. Compania nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii de la NBC News miercuri,  notează nbcnews.com.


A murit “monstrul sacru” al gastronomiei franceze. Era bucătarul favorit al președinților


Starship este concepută la special pentru a transporta atât oameni, cât și până 100 de tone de marfă spre Lună și Marte. Nava este esențială pentru planurile lui Musk privind călătoriile spațiale.

Pe lângă agenții Mossad, James Bond e un biet copil. E de necrezut ce au putut născoci