Evenimentul Zilei > International > Naufragiu în Mediterana. Șapte supraviețuitori și cel puțin 21 de morți
Naufragiu în Mediterana. Șapte supraviețuitori și cel puțin 21 de morți

Naufragiu în Mediterana. Șapte supraviețuitori și cel puțin 21 de morți

O ambarcațiune cu 28 de oameni la bord s-a scufundat în timpul unei încercări de traversare a Mediteranei.

Un tribunal din Sfax a anunțat că pasagerii erau în marea lor majoritate din Tunisia și voiau să migreze în Europa.

Şapte supravieţuitori au fost salvaţi duminică, cei mai mulţi din Côte d’Ivoire.
Alte patru corpuri de migranţi au fost recuperate din Mediterana marţi după naufragiul, de duminică, al unei ambarcaţiuni în largul Tunisiei, Naufragiul a făcut cel puţin 21 de morţi, potrivit unui bilanţ prezentat de un tribunal din Sfax (centru-est).

Migranții înfrună orice risc pentru a scăpa de sărăcie

În ultimele trei zile, 17 corpuri au fost pescuite şi nu mai există nicio speranţă să fie găsiţi în viaţă cei patru sau cinci pasageri daţi în continuare dispăruţi, a afirmat un purtător de cuvânt al tribunalului din Sfax, Mourad Turki.

Vasul transporta 28 sau 29 de persoane, printre care doi tunisieni şi persoane originare din Africa Subsahariană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe lângă doi bărbaţi tunisieni ale căror corpuri au fost găsite, mai fac parte dintre victime şapte femei cu vârsta între 20 şi 30 de ani şi trei copii, unul sugar.

„Majoritatea pasagerilor se cunoşteau între ei, unii lucrau în Tunisia de mai multe luni”, a precizat Mourad Turki.

Ei au plecat pe mare în contextul în care pandemia şi urmările ei pe plan social au fragilizat situaţia migranţilor din Tunisia.

Cu preţul vieţii, mii de persoane încearcă frecvent să traverseze Mediterana pe ambarcaţiuni ilegale cu speranţa de a ajunge în Europa mai ales pentru un loc de muncă.

Plecările din Tunisia spre Italia s-au înmulţit semnificativ în ultimele luni, sub efectul conjugat al pandemiei, care a dus la creşterea şomajului, şi al crizei politice interne.

Cel mai tragic naufragiu din 2020 a fost în luna august

Cel puţin 116 migranţi au murit, în urma unui naufragiu în Marea Mediterană, în largul Libiei, după ce o ambarcaţiune din lemn în care se aflau aproape 300 de persoane s-a scufundat, potrivit agerpres.ro