O gaură neagră gigantică a fost observată pentru prima trăgând și distrugând o stea care avea aproximativ aceeași dimensiune ca a soarele nostru. Ea a fost observată de la 375 de milioane de ani-lumină îndepărtându-se  spre atracția gravitațională a unei găuri negre super-masive, au spus cercetătorii de la NASA.

Telescopul NASA, Transiting Exoplanet Survey Satellite – TESS – a surprins operaţiunea de înghiţire a stelei de la început până la sfârșit, fiind o premieră.

Astronomii au vizionat totul de pe telescopul TESS folosit pentru a găsi planete îndepărtate, şi au prins de la început fenomenul extrem de violent.

Thomas Holoien, astronom la Carnegie Institution for Science, care a condus cercetarea, a declarat: „Aceasta a fost într-adevăr o ocazie extraordinară şi trebuie să fii norocos să prinzi aşa ceva”.

Un astfel de fenomen se întâmplă atunci când o stea se aventurează prea aproape de o gaură neagră super-masivă din centrul celor mai mari galaxii, inclusiv Calea Lactee.

Cercetătorii spun că forțele gravitaționale uriașe ale găurii negre sfâșie steaua în bucăţele iar o parte din materia ei a fost aruncată în spațiu,  restul a fost atras în gaura neagră, formând un disc de gaz fierbinte, luminos, în timp ce este înghițită, potrivit site-ului oficial.  VIDEO NASA  – AICI