Steaua trebuie să se păzească, la meciul cu Napoli, de pe 15 decembrie, fiindcă formaţia în compania căreia va disputa un adevărat meci de baraj pentru accederea în primăvara europeană luptă până în ultima secundă şi dincolo de ea! Într-un joc din Serie A, Napoli a dispus în această seară, cu 1-0, de Palermo, golul victoriei fiind marcat de Maggio (care a profitat de o pasă ideală a lui Cavani), în cel de-al cincilea minut de prelungire, cu toate că de la margine se dictaseră doar patru minute suplimentare! La oaspeţi, românul Dorin Goian a fost titular, a jucat tot meciul şi a încasat un cartonaş galben.

Partida a contat pentru runda cu numărul 15 din campionatul Italiei. În clasament, Napoli se află pe poziţia a patra, de Liga Campionilor, la egalitate de puncte (27) cu ocupanta poziţiei a treia, Juventus Torino. Palermo este pe poziţia a şaptea, cu acelaşi număr de puncte (23) ca şi Inter Milano, aflată pe locul cinci.

Italienii s-au mai salvat în minutele de prelungire, fiind acuzaţi că, în Ghencea, au înscris golul de 3-3 după expirarea timpului regulamentar. Peninsularii au marcat punctul egalizator în cel de-al optulea minut de prelungire, deşi se arătaseră doar patru minute peste cele regulamentare.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2MrXhCRCMjI?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2MrXhCRCMjI?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

În meciul cu Napoli, Steaua nu trebuie să piardă, pentru a se califica în "16"-imile de finală ale Ligii Europa.