După ninsoare, urmează frig de crapă pietrele. Cum va fi vremea până duminică

După ninsoare, urmează frig de crapă pietrele. Cum va fi vremea până duminică

Avertizările privind vremea rea se vor încheia în această seară. Prognoza meteo anunţă că temperatura maximă în zilele următoare va fi de -5 grade.

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie (ANMH) au anunţat, ieri, că un cod portocaliu de vreme rea va fi valabil până în această seară. Fenomenele asociate acestei avertizări sunt ninsoare abundentă, viscol şi un vânt puternic ce va depăşi 90 de kilometri/ oră.

În judeţele din centrul, sudul şi estul ţării, dar şi în Capitală, va ninge viscolit, iar vizibilitatea pe şosele va fi sub 50 de metri.

  • Trimiteţi imagini foto şi video cu prima ninsoare serioasă din această iarnă pe online[at]evz.ro.

Începând de mâine, vremea va deveni foarte geroasă, temperatura maximă în timpul zilei fiind de -5 grade Celsius. Meteorologii au mai precizat că, în următoarele zilele, va continua să ningă, însă fulguit, în majoritatea regiunilor ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gerul iernii va fi simţit cu adevărat dimineaţa devreme şi în timpul nopţii, când temperaturile vor coborî şi sub -10 grade Celsius în Dobrogea, Muntenia şi Banat.

Cel mai frig va fi însă în Moldova, acolo unde vor fi chiar şi -19 grade Celsius în timpul zilei. Pentru acest sfârşit de săptămână, prognoza meteo arată că va ninge, însă ninsori viscolite for fi doar izolat, în estul ţării şi la munte.

În Capitală, vremea va fi rece. Maxima din acest weekend va fi, spun meteorologii, de -10 grade Celsius. Mai exact, vineri, vremea va fi geroasa noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în sud-estul țării, unde, mai ales ziua, va mai ninge local, iar vântul va avea intensificări. În restul teritoriului înnorarile vor fi temporare și doar izolat va fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra intre -10 si 0 grade, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura. Sambata vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros, pe arii restranse, mai ales in regiunile sudice, va mai fulgui, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre -11 si -1 grad, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata si noaptea va fi ceata local in zonele joase, asociata cu depunere de chiciura. Duminica vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in nordul si centrul tarii si temporar noros in rest unde izolat va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificãari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -10 si 0 grade, iar cele minime intre -20 si -10, mai coborate in depresiuni si usor mai ridicate in vest. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

BLOCAJ

Atenţie la drumurile cu probleme

Viscolul de ieri a creat ambuteiaje pe mai multe drumuri naţionale şi europene. Circulaţia pe E85, în zona Urziceni - Buzău, a fost întreruptă din cauza viscolului puternic, iar mai multe drumuri naţionale din regiunea Moldovei au fost impracticabile din cauza stratului gros de zăpadă depus pe carosabil.

Compania de Drumuri îi sfătuieşte pe şoferi ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de ninsori, să respecte restricţiile de viteză, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat.

Citiți și:

  • Comandament de iarnă la Guvern. Șeful ANM: După viscol, urmează gerul
  • Ninsori abundente. Vezi cum se circulă pe străzile din Capitală | FOTOREPORTAJ
  • ROMÂNIA, sub zăpadă. VEZI drumurile pe unde NU SE CIRCULĂ din cauza viscolului
  • ȘOFER ÎN TRAFIC. 7 reguli simple cum să circuli ÎN SIGURANȚĂ pe viscol
  • Atenţie, şoferi! Se dau amenzi pentru cei care nu au cauciucuri de iarnă