Evenimentul Zilei > Actualitate > În zece ani, depresia va fi a doua CAUZĂ DE MORTALITATE. Cum scapă de stres locuitorii unui oraş din România
În zece ani, depresia va fi a doua CAUZĂ DE MORTALITATE. Cum scapă de stres locuitorii unui oraş din România

În zece ani, depresia va fi a doua CAUZĂ DE MORTALITATE. Cum scapă de stres locuitorii unui oraş din România

Asociaţia Sănătate şi Speranţă din Târgu Mureş organizează, începând din luna octombrie, programul gratuit "Minte sănătoasă în corp sănătos", în cadrul căruia se ţine cursuri de combatere a stresului pentru 500 de locuitori ai oraşului.

Un număr de 500 de târgumureşeni vor învăţa tehnici de controlul stresului şi vor afla care sunt efectele secundare al stresului şi ce pot să facă să le prevină, vor învăţa principiile unui stil de viaţă sănătos şi vor participa la activităţi de team building la miniadventure parcul din Platoul Corneşti.
„Am pornit de la ideea că oamenii ştiu şi este foarte popularizată ideea că trebuie să te speli pe mâini, altfel te poţi îmbolnăvi şi poţi face hepatită. Dar nu li se spune că dacă te îngrijorezi prea mult, dacă te stresezi prea mult, dacă te înfurii prea mult poţi să te îmbolnăveşti”, a arătat Simona Ciff, preşedinta asociaţiei.
Aceasta a subliniat că, în anul 2020, depresia va fi a doua cauză de mortalitate, după bolile cardiovasculare, şi că prin acest proiect, finanţat prin programul de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi”, se urmăreşte învăţarea unor tehnici mentale, prin care oamenii pot să combată stresul.
„Noi îi învăţăm principiile de risc, ce se întâmplă şi unde vor ajunge dacă nu fac, şi îi învăţăm cum să controleze aceste stări prin tehnici mentale, respectiv cum să-şi schimbe modul de gândire ca să se adapteze la situaţii, pentru că nu întotdeauna putem schimba circumstanţele, dar putem schimba nivelul de stres cu care noi reacţionăm în situaţia respectivă”, a susţinut Simona Ciff.
Potrivit acesteia, programul se va derula în perioada octombrie-decembrie, iar în cadrul acestuia se va aplica un chestionar prin care oamenii vor răspunde la întrebări menite să le identifice nivel de stres.
„Avem o scală care va fi folosită astfel încât omul să spună dacă a resimţit ceva sau a putut să aplice. Fiind un program de promovare, vor beneficia foarte mult cei care nu au nivel aşa crescut de stres, pentru că programele de stres cuprind între 8 şi 12 săptămâni pentru aplicare, ceea ce noi nu ne-am putut permite în cadrul proiectului, dar cel puţin oamenii vor fi informaţi şi vor şti că depinde de ei şi că pot face ceva”, a precizat preşedinta Asociaţiei Sănătate şi Speranţă.
În cadrul programului vor fi 3 zile de training, primele două vor cuprinde cursuri de tehnici de control a stresului şi stilul de viaţă sănătos, iar a treia va fi dedicată mişcării în aer liber şi va cuprinde activităţi precum tir cu arcul, fitness urban, căţărări şi plimbări.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: