Este vorba despre tortul servit la nunta Prinţului Charles al Marii Britanii cu Lady Diana, de la a cărei moarte se împlinesc astăzi 17 ani.

Vândută on-line de casa de licitaţii Nate D.Sanders din Los Angeles, bucata de prăjitură este învelită în hârtie cerată şi desigur nu mai este comestibilă, având în vedere că au trecut 33 de ani de la evenimentul pentru care a fost pregătită. Pe ambalaj, care este cel original, se poate vedea monograma 'CD', de la numele celor doi miri.

Rămân necunoscute

Aceasta nu este prima felie din tortul de la nunta Prinţului de Wales. În urmă cu şase ani, casa de licitaţii Dominic Winter Book Auction a obţinut 1.500 de euro pentru o altă bucată de tort scoasă la vânzare tot în jurul datei la care şi-a pierdut viaţa, într-un accident rutier, cea care a fost supranumită „Prinţesa inimilor”.
În general, numele celor care au făcut aceste achiziţii rămân necunoscute, dar se pare că nu este vorba despre o singură persoană, ci despre un mic grup de colecţionari de bucăţi din torturi servite la nunţi regale!
Cu câţiva ani în urmă, unul dintre aceştia a cumpărat o felie din tortul de care s-au bucurat participanţii la nunta Reginei Victoria a Marii Britanii, în 1840!