Evenimentul Zilei > Sport > Mutu îşi laudă elevii, după ratarea calificării: „Plecăm cu o experienţă frumoasă”
Mutu îşi laudă elevii, după ratarea calificării: „Plecăm cu o experienţă frumoasă”

Mutu îşi laudă elevii, după ratarea calificării: „Plecăm cu o experienţă frumoasă”

Chiar dacă nu a suferit nicio înfrângere în cele trei meciuri disputate la EURO, reprezentativa tricoloră nu a reuşit să treacă de faza grupelor. Naţionala lui Mutu a încheiat la egalitate de puncte cu Olanda şi Germania, dar golaverajul i-a trimis pe Măţan şi compania acasă.

Adi Mutu, selecţionerul naţionalei de tineret, e sigur că altfel s-ar fi scris istoria partidei cu Germania, dacă Alexandru Măţan nu ar fi irosit ocazia mare pe care a avut-o de a deschide scorul, încă din minutul cinci. „Briliantul” e ferm convins că România ar fi putut profita la maxim de spaţiile largi lăsate în defensiva nemţilor şi ar mai fi putut lovi, încă o dată, decisiv, pe contraatac.

„Dacă Măţan ar fi marcat în minutul cinci, atunci probabil că am fi avut şanse să-i mai prindem pe contraatac, fiindcă ei ar fi încercat că vină peste noi” a declarat, cu mult regret în glas, tehnicianul în vârstă de 42 de ani.

Ratările din finalul jocului cu Olanda îl macină pe Mutu

Mutu nu uită nici ocaziile mari pe care tricolorii le-au ratat în ultimele minute ale partidei de debut de la acest Campionat European, cu Olanda. Mijlocaşul Viitorului Constanţa, Andrei Ciobanu, şi fundaşul spaniolilor de la Ponferradina, Alexandru Paşcanu, au fost atunci foarte aproape să aducă trei puncte imense pentru România, dar Kjeel Scherpen a făcut adevărate minuni în poarta batavilor.

„Plecăm de aici cu o experienţă frumoasă. Nu ne-a învins nimeni şi avem acelaşi număr de puncte cu Olanda şi Germania. Dacă ar fi intrat acele două mingi din finalul jocului cu Olanda, altfel am fi vorbit acum” a mai explicat „Briliantul”.

„Briliantul” s-a plâns de absenţele lui Ganea şi Costache

Mutu s-a plâns şi de absenţele unor jucători de bază în duelul decisiv de marţi seară, cu Germania. Suspendarea atacantului George Ganea şi indisponibilitatea lui Valentin Costache, care nu a mai făcut deplasarea în Ungaria, din cauza unor probleme medicale, au cântărit greu în economia jocului, crede selecţionerul României.

„Modul meu de a juca este de a folosi un presing ofensiv agresiv. Atunci când am la dispoziţie jucători precum Ganea sau Costache, care sunt capabili să alerge foarte mult, jocul se dezvoltă altfel” a comentat Adi Mutu, la scurt timp după fluierul final al întâlnirii cu campioana europeană din 2019.