„Sunt foarte critic pentru modul în care Regatul Unit şi premierul Theresa May au gestionat Brexitul”, a scris pe Twitter Donald Trump, considerând că aceasta este responsabilă de dezordinea actuală.

„I-am spus cum trebuia să procedeze, dar ea a decis să facă altfel”, a adăugat liderul de la Casa Albă, după care l-a atacat pe ambasadorul britanic la Washington, Kim Darroch, la două zile după informaţiile apărute în presă din depeşe diplomatice în care diplomatul l-a apreciat ca fiind instabil şi incompetent.

„Nu îl cunosc pe ambasador, dar nu este nici dorit, nici binevenit în Statele Unite. Nu vom mai avea contacte cu el” a scris preşedintele american, înainte de a-şi exprima satisfacţia că Regatul Unit va avea în curând un nou prim-ministru.

Theresa May a condamnat luni scurgerile de informaţii „total inacceptabile, dar a subliniat că are deplină încredere în Kim Darroch, 65 de ani, ajuns în post la Washington în ianuarie 2016, înainte de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale.

Te-ar putea interesa și: