Evenimentul Zilei > International > Musharraf vrea exhumarea lui Benazir Bhutto

Musharraf vrea exhumarea lui Benazir Bhutto

Presedintele pakistanez vrea ca trupul neinsufletit al lui Benazir Bhutto, sa fie exhumat pentru a pune capat polemicilor privind o eventuala complicitate a Guvernului in uciderea liderului opozitiei, in plina campanie electorala, relateaza AFP.

"Da, sa o exhumam. Imi doresc in proportide de 100% exhumarea ei", a declarat Pervez Musharraf intr-un interviu publicat pe site-ul american Newsweek.

Liderul pakistanez a precizat faptul ca necropsia va avea loc doar daca si familia lui Bhutto isi va da acordul. Apropiatii ei se opun unei astfel de proceduri si cer Natiunilor Unite sa deschida o ancheta, idee pe care Musharraf a refuzat-o pana acum

"Nu poate fi initiata o ancheta a ONU deoarece nu sunt doar doua sau trei tari implicate. De ce sa existe o ancheta? Este ridicol", a declarat presedintele.

Potrivit ipotezei oficiale a Guvernului, islamistii care au legaturi cu reteaua al-Qaida sunt cei care au comis atentatul sinucigas soldat cu moartea fostului premier pakistanez, precum si altor 22 de persoane, la Rawalpindi, in suburbia Islamabadului.

Cititi si:

Moartea lui Benazir Bhutto schimba regulile in Pakistan

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: